Evitati scaldatul in zonele Sag si Albina! Ce au descoperit inspectorii de sanatate publica in apa

16-07-2013 10:55


baie la sag,timis

 Directia de Sanatate Publica Timis va cere primariilor din localitatile Sag si Albina sa securizeze zonele de scaldat in raul Timis.

 Aceasta masura vine dupa ce inspectorii de sanatate publica au descoperit, in urma unor analize efectuate in aceasta luna, ca apa este plina de bacterii si germeni, iar scaldatul in cele doua zone prin care trece raul Timis poate cauza diverse afectiuni.

“Probele au fost repetate astfel ca cele patru buletine de analiza, cu masuratori pentru parametrii microbiologici si fizico-chimici arata ca in ambele zone apa nu este tocmai potrivita pentru scaldat”, au transmis reprezentantii DSP Timis, intr-un comunicat de presa.

Analizele efectuate au scos la iveala o concentratie crescuta de fier, gasita in apa, concentratie care poate cauza aparitia afectiunilor la nivelul pielii, conjuctivitei, enterocolitei si a altor afectiuni. Alt motiv al interdictiei sunt parametrii microbiologici masurati care arata ca apa are germeni si bacterii care, la fel, pot provoca diverse afectiuni.

“DSP Timis va cere primariilor Sag si Albina avertizarea populatiei prin inscriptionari publice si interzicerea scaldatului, iar inspectorii DSP vor verifica daca recomandarile lor sunt aplicate, inclusiv modul in care este intretinuta zona”, au incheiat reprezentantii DSP Timis.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO