Edilii Timisoarei, pusi sa dea inapoi sporuri lunare de aproape 3.000 de lei

01-02-2012 13:37


100 lei, bani

Prefectul Mircea Bacala acuza conducerea Primariei Timisoara ca si-a insusit stimulente lunare consistente.

Potrivit informatiilor facute publice de Prefectura Timis, primarul Gheorghe Ciuhandu, secretarul primariei, cat si cei doi viceprimari au incasat, pe lunile august si septembrie 2010, sporuri de la 2.900 pana la 3.700 de lei pe luna. Sumele au fost descoperite cand prefectura a controlat toate primariile din judet pentru a vedea daca membrii acestora isi acorda sporuri ilegale.

“Au fost constatate 24 de primarii care isi acordau astfel de sporuri. 13 dintre acestea au inteles si au revocat propriile hotarari, returnand si banii si cu 11 am mers pana in instanta pentru ca s-au incapatanat sa nu respecte legea. Am castigat cu 8 dintre ele, printre ele fiind si Primaria Timisoara. Domnul primar, secretarul și cei doi viceprimari și-au acordat stimulente. Prin sentintele judecatoresti definitive vor fi obligati sa dea banii inapoi pentru ca am facut un recurs. Nu este normal sa-si acorde aceste sporuri”, a spus prefectul Bacala.

Primariei Timisoara nu ii ramane decat sa se conformeze, Curtea de Conturi urmand sa verifice daca edilii orasului vor da banii inapoi.

“Aceste stimulente se acorda legal din incasarile extrabugetare. Insa instanta a decis sa anuleze stimulentele de pe august si septembrie 2010, asa ca urmeaza sa primim motivarea de la instanta si apoi ne vom conforma si vom returna banii”, a spus Flavius Boncea, purtatorul de cuvant al PMT.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO