Orchestra va rasuna din nou printre stalactite si stalagmite, la Pestera Romanesti. Afla cand

Ultima actualizare: 21-10-2013 07:00
Pestera Romanesti

 Cea de-a douazecea editie a concertului simfonic din Pestera Romanesti se va desfasura duminica, 20 octombrie. Timisenii sunt asteptati in numar mare sa asiste la spectacol, mai ales ca intrarea va fi libera.

 In acest an, traditionalul concert va reuni atat orchestra Filarmonicii Banatul cat si orchestra Facultatii de muzica din cadrul Universitatii de Vest Timisoara.

Spectacolul din pestera va incepe la ora 13:00. Orchestra Filarmonicii Banatul dirijata de Peter Oschanitzky va canta un program cu lucrari de Mozart, Dvorak, Grieg, Ceaikovski, Mendelssohn Bartholdy si Tiberiu Brediceanu.

Primul concert simfonic a avut loc in Pestera Romanesti in 1984, cu prilejul celui de-al 12-lea Concurs Republican de Speologie Sportiva, ideea organizarii unui asemenea eveniment apartinandu-i medicului Constantin Lupu, pasionat meloman si speolog. Succesul pe care l-a inregistrat a facut ca evenimentul sa se repete, devenind o traditie.

A douazecea editie a concertului care va avea loc duminica este organizata de Fundatia Academica Culturala Romana, cu sprijinul Consiliului Judetean Timis, Consiliului Local Timisoara, Primariei Tomesti, Centrului Judetean de Cultura si Arta Timis, Asociatiei Speotimis si Filarmonicii Banatul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO