De ce au ridicat-o procurorii DNA pe adjuncta de la Finante

21-12-2011 12:12


Marti dimineata, procurorii DNA au descins la sediul Directiei Finantelor Publice Timis, unde au facut perchezitii si au ridicat mai multe documente. Directorul adjunct al institutiei, Gabriela Ionescu, a fost ridicat si dus la audieri.

Gabriela Ionescu este suspectată de luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată. Tot ieri, procurorii DNA l-au ridicat şi pe Dinu Călin, suspectat de complicitate la luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă.

În cursul anului 2011, inculpata Ionescu Gabriela, în calitate de director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGPF) Timiş, a pretins şi primit, atât direct, cât şi prin intermediul inculpatului Dinu Călin Ioan, în repetate rânduri, de la un denunţător, sume de bani şi bunuri, în cuantum total de 88.273 lei. În schimbul foloaselor, inculpata Ionescu Gabriela l-a asigurat pe denunţător că se va îngriji personal ca societăţile comerciale ale denunţătorului să beneficieze de o protecţie constantă în sensul că, în virtutea atribuţiilor funcţiei de conducere, va face în aşa fel încât DGFP Timiş să nu efectueze constatări de natură a atrage răspunderea juridică a societăţilor administrate de denunţător”, potrivit unui comunicat DNA.

Pe 20 decembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea Gabrielei Ionescu si a lui Dinu Calin pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO