Curs gratuit pentru cei care vor sa devina asistenti maternali. Care sunt conditiile

04-02-2013 11:26


Cine poate deveni asistent maternal in Romania?

 Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis organizeaza un nou curs de formare a asistentilor maternali profesionisti.

 Inscrierile vor avea loc la sediul Directiei (Piata Regina Maria Nr.3) din 4 pana in 28 februarie. Cursul se va desfasura in perioada 1 aprilie - 1 mai 2013, dupa ce va avea loc evaluarea celor inscrisi.

Asistentii maternali profesionisti vor primi in plasament in special copii cu varsta intre 0 si 2 ani, care vin la centru in regim de urgent. Este vorba de fapt despre copii parasiti in spitale si in maternitati si despre copii mici abuzati sau neglijati de parinti.

Cursul este gratuit, iar persoanele care vor sa il urmeze trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- Sa aiba capacitate deplina de exercitiu
- Sa aiba garantii morale si materiale pentru indeplinirea obligatiilor de crestere si ingrijire a copiilor
- Sa aiba o locuinta care sa acopere necesitatile de preparare a hranei, igiena, educatie si odihna

Conform legii, nu vor putea deveni asistenti maternali profesionisti, persoanele care au suferit o condamnare prin hotarare judecatoreasca ramasa definitive, pentru savarsirea unei infractiuni, au fost decazuti din drepturile parintesti sau ai caror copil a fost declarat abandonat prin hotarare judecatoreasca. Nu vor putea urma aceste cursuri nici persoanele care sufera de boli cornice transmisibile si boli psihice.

Mai multe informatii privind organizarea acestui curs, precum si formularele de inscriere, pot fi obtinute la DGASPC Timis. Telefon: 0256-490281, 0256-494030.

 

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO