Cele mai ieftine locuinte din marile orase, la Timisoara. Piata imobiliara ramane insa blocata

06-01-2012 09:45


UE ne obliga sa ne facem certificat energetic pentru locuinte

Apartamentele vechi si noi din Timisoara inregistreaza, potrivit unui studiu publicat ieri, cele mai mici preturi din tara.

In decembrie 2011, apartamentele din Timisoara s-au vandut, in medie, cu 810 euro/mp util, potrivit imobiliare.ro. Preţul mediu pentru apartamentele noi înregistrat la finalul anului 2011 in Timisoara este de 885 euro/mp util. În decembrie 2011, preţul cerut de proprietari şi intermediari pentru un metru pătrat de suprafaţă utilă în cazul apartamentelor vechi a fost de 795 euro.

Cea mai mică valoare a indicelui imobiliare.ro din 2011 a fost înregistrată in Timisoara in mai, când proprietarii solicitau în medie 779 de euro pentru un mp util, iar cea mai ridicată în iulie, 820 euro/mp util.

Agentii imobiliari sustin ca in continuare piata este blocata, vanzarile merg din ce in ce mai prost, iar sfarsitul anului a adus clienti mult mai putini decat primele luni din 2011. “Ultimele doua luni au adus foarte putini cumparatori. Cererea este foarte slaba pentru locuinte, se cer mai mult terenuri”, a declarat Agnes Maxim, agent amobiliar.

Singurele surse de profit ale agentiilor imobiliare raman locuintele inchiriate. “In ultimele doua-trei luni, doar chiriile merg mai bine. Lumea este foarte speriata din cauza informatiilor furnizate de banci si ramane foarte reticenta la investitii”, a declarat Aurel Vid, agent imobiliar.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO