Astazi se voteaza bugetul pentru 2014. Cum sunt impartite cele peste 310 milioane de euro

27-01-2014 12:07


Buget

 Timisoara va avea si in acest an un buget record. Daca anul trecut alesii locali au avut la dispozitie mai putin de 300 de milioane de euro, in 2014 Primaria Timisoara va dispune de 310 milioane de euro.

 In acest an, cei mai multi bani vor merge in domeniul de dezvoltare a orasului. In bugetul municipiului mai sunt bani destinati pentru reabilitarea mai multor scoli si gradinite, precum si pentru realizarea mai multor studii de fezabilitate si proiecte tehnice. Acestea din urma vor fi facute cu speranta ca primaria va obtine fonduri europene pentru ducerea la indeplinire a proiectelor, in perioada 2014 – 2020.

Asadar, pentru categoria “dezvoltare” s-a alocat in acest an suma de 118 milioane de lei. Acesti bani vor fi impartiti si vor merge catre lucrarile aflate in curs pe de o parte, iar pe de alta parte, vor fi destinati noilor proiecte.

Peste 2.5 milioane de lei se aloca pentru realizarea unor dotari in cadrul primariei si a Directiei Fiscale.

Pentru invatamantul prescolar si primar, municipalitatea repartizeaza in acest an suma de 2.7 milioane de lei. Acesti bani vor merge catre extinderea gradinitelor PP 26, PP 33 si PP 22. De asemenea, va fi realizat un studiu de fezabilitate pentru a se stabili cum se pot eficientiza energetic gradinitele din oras. Peste 10 milioane de lei sunt alocati si pentru celelalte institutii de invatamant preuniversitar. Cu acesti bani se vor reface mai multe acoperisuri si se vor realiza mai multe studii de fezabilitate pentru reabilitarea liceelor C.D. Loga, Jean Louis Calderon si Nikolaus Lenau.

Catre sanatate merg in acest an putin peste 18 milioane de lei. Lucrarile noi planuite sa inceapa sunt reabilitarea si extinderea cladirii Spitalului Municipal si extinderea corpului B a Spitalului de Copii “Louis Turcanu”.

La capitolul “Cultura, recreere si religie” s-au alocat in acest an 12 milioane de lei. Cea mai mare parte din aceasta suma, putin peste 9 milioane de lei, merge catre reabilitarea salii polivalente a Universitatii Politehnica.

Bugetul va fi supus unei dezbateri publice astazi, de la ora 16:00, iar maine consilierii locali isi vor da votul final.

Sursa: Pro TV

Tags: bani, buget, timisoara,

VIDEO PROTVPLUS.RO