Bratul unui tanar de 24 de ani a fost salvat de medicii chirurgi de la Spitalul Judetean Timisoara

06-11-2012 11:38


operatie spitalul judetean timisoara

 Pacientul a fost transferat de urgenta de la Spitalul Municipal din Caransebes, dupa ce a suferit un accident in gospodarie.

O echipa de chirurgi ai Clinicii de Chirurgie Vasculara din cadrul SCJUT a salvat cu success bratul tanarului de 24 de ani. Pentru acest lucru, pana acum baiatul a avut nevoie de doua operatii. „Bratul drept i-a fost prins si zdrobit de un utilaj agricol. La consultul initial se constata fractura deschisa de humerus, cu ruptura majoritatii muschilor bratului si lezarea vaselor si nervilor de la acest nivel. Fractura de humerus a fost rezolvata de urgenta la Spitalul Municipal Caransebes, restul leziunilor necesitand tratament in singurul centru specializat din partea de vest a tarii. Pacientul este adus de urgenta in Clinica de Chirurgie Vasculara, unde se practica restabilirea cu succes a circulatiei sanguine a bratului (bypass cu o vena proprie de la picior)”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Ionac, sef Clinica de Chirurgie Vasculara.

In a doua etapa, medicii chirurgi au refacut musculatura anterioara a bratului (in principal muschiul biceps) cu muschi de la nivelul spatelui. Aceasta operatie reconstructiva a avut un dublu scop: in primul rand acoperirea defectului produs de accident si prevenirea infectiilor, iar in al doilea rand refacerea miscarii de flexie a antebratului pe brat.

In a treia etapa, s-a efectuat cu succes o grefa de piele de la nivelul membrului inferior pentru refacerea invelisului  tegumentar la nivelul muschiului. 

Medicii spun ca tanarul are nevoie de cel putin inca o operatie prin care i se va face un transfer de tendoane pentru a-si putea misca degetele.

Deocamdata acesta se afla acasa si este in afara oricarui pericol. Urmeaza ca pacientul sa inceapa cat de curand un tratament de recuperare.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO