Bacalaureat 2013: Aproape 200 de elevi din Timis sustin astazi proba la limba materna

Ultima actualizare: 05-07-2013 06:14
simulare bac, timisoara

 O noua proba scrisa pentru tinerii care sustin in aceasta vara Bacalaureatul. Aproximativ 200 de liceeni in an terminal din Timis vor trece astazi printr-o noua proba scrisa, cea la limba materna.

 Elevii minoritatilor nationale sustin astazi proba scrisa la bacalaureat limba materna. Aproape 200 de candidati din Timis s-au inscris pentru aceasta proba. Cei mai multi dintre acestia vor sustine proba scrisa la limba germana, adica 94 de elevi.

Proba la limba maghiara o vor sustine 48 de elevi de clasa a XII-a, in timp ce alti 34 vor da examen la limba sarba. La limba ucraineana, 11 elevi din Timis vor fi testati astazi, in cadrul bacalaureatului.

Candidatii nu pot intra in salile unde sustin examenul de bacalaureat 2013 cu manuale, dictionare, notite, insemnari si alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de comunicare. Cei prinsi cu astfel de material vor fi din examen.

Ministerul Educatiei a elaborat subiecte specifice fiecarei minoritati iar examenul se va desfasura in aceleasi conditii ca cel de la limba romana. Examenele scrise ale bacalaureatului vor continua in 3 iulie cu proba obligatorie a profilului si in 5 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele vor fi afisate pe 8 iulie, pana la ora 12.00, iar contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 16.00. Rezultatele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, se vor afisa in 12 iulie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO