Atentie la conserve. Pe 50 de tone de fasole, data expirarii a fost inlocuita cu cea a producerii

16-12-2011 09:37

Mii de borcane cu fasole verde urmau sa fie comercializate pe piata din Romania, cu termenul de valabilitate depasit. Politistii au descoperit marfa intr-un depozit din Giarmata.

 

Politistii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Timis impreuna cu cei din cadrul Serviciului Judetean de Informatie si Protectie Interna au efectuat un control la o firma din Giarmata, unde au descoperit 68 de baxuri de fasole verde expirata.


Pe capacul fiecarui borcan era imprimata data expirarii, insa, peste eticheta care era in limba germana, era lipita o alta eticheta in limba romana, potrivit careia data trecuta pe capac este data producterii, iar fasolea expira la 18 luni dupa acel termen.


Dupa mai multe verificari, politistii au stabilit ca marfa era importata de o firma din Romania de la un producator din Germania si era depozitata intr-o hala din Giarmata.


Politistii au preluat marfa si vor continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune prin expunerea de vanzare a unor alimente alterate si interzise consumului.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO