Absolventii de liceu au inceput sa isi depuna actele pentru somaj. Cati s-au inscris la AJOFM Timis

17-07-2013 16:07


somaj

 Primii tineri care au absolvit doisprezece clase in vara aceasta, au dat fuga deja la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis sa ceara indemnizatie de somaj.

 In primele zece zile de cand a inceput depunerea dosarelor, 21 de absolventi de liceu au mers la ghiseele institutiei pentru a declara ca nu au un loc de munca si vor sa primeasca indemnizatia de somaj.

Potrivit legii, tinerii au la dispozitie 60 de zile de la absolvirea liceului, sa se inregistreze la AJOFM pentru a beneficia timp de sase luni de suma de 250 de lei. Acesti bani ii vor primi numai daca nu isi gasesc un loc de munca la doua luni dupa ce au fost inregistrati in baza de date a agentiei judetene.

In momentul in care merg sa isi depuna dosarul, tinerii au nevoie de acte de studii si calificare, certificat de nastere, act de identitate si adeverinta medicala cu mentiunea “apt de munca” sau cu restrictii.

In perioada somajului, absolventii pot beneficia de servicii gratuite de consiliere in cariera, mediere si cursuri de formare profesionala.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO