Povestea lor este ca in filme. Doua familii isi cresc una alteia copilul, desi nu este al lor, din cauza unei greseli

Ultima actualizare: 06-12-2014 07:14

Doua familii din Franta isi prezinta la tribunal povestile demne de o ecranizare la Hollywood. Fiecare creste copilul celeilalte, dupa o eroare in clinica unde bebelusii au venit pe lume.

Parintii au descoperit greseala in urma cu un deceniu, dar de-abia acum au decis sa dea spitalul si personalul medical in judecata. Oamenii cer daune in valoare de 12 milioane de euro.

Manon s-a nascut in urma cu 20 de ani, la o clinica din Cannes. Avea icter, asa ca a fost pusa intr-un incubator, alaturi de o alta fetita cu aceeasi problema. Cand a tinut-o din nou in brate, mama a observat ca ceva nu este in regula.

Sophie Serrano, mama lui Manon: "Am observat ca avea parul mai des si mai lung. Le-am vorbit asistentelor despre asta si ele mi-au spus ca parul bebelusului a crescut din cauza razelor la care a fost expus in incubator."

Explicatia a multimit-o pe femeie si a plecat acasa cu fetita ei. Anii au trecut, iar tatal - intrigat de culoarea maslinie pe care o avea pielea copilei - a cerut un test ADN, care a aratat Manon nu este fiica lui. Mama si-a facut si ea un test, iar adevarul dureros a iesit la iveala. Fetita avea zece ani cand a aflat ca oamenii care au crescut-o nu erau parintii ei biologici.

Manon Serrano: "M-am simtit debusolata."

O ancheta a politiei a dezvaluit ca o asistenta, care se lupta la acea vreme cu depresia si alcoolismul, a incurcat bebelusii. Sotii Serrano au aflat ca fetita lor a fost crescuta de o familie care locuia nu departe de casa lor si care nu a banuit nimic. Cele doua familii s-au cunoscut in urma cu zece ani, insa nimeni nu a vrut sa faca schimb de copii. Acum, au hotarat impreuna sa dea in judecata clinica, dar si mai multi medici si asistente.

Manon Serrano: "Judecatorii au auzit in sfarsit lucrurile pe care ne-am dorit sa le spunem de atat de mult timp."

Cele doua familii solicita daune morale in valoare de 12 milioane de euro.

Sophie Chasse, avocatul clinicii: "Suma solicitata este enorma. Nu exista un precedent in acest caz, intrucat este o situatie care apare extrem de rar. Atunci cand se pierde un copil, spre exemplu, daunele sunt de 15-30 de mii de euro."

Chiar daca si-a recunsocut greseala, conducerea clinicii sustine ca cele mamele ar fi trebuit sa isi dea seama ca bebelusii nu le seamana deloc si sa insiste pentru mai multe verificari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO