Povestea lor este ca in filme. Doua familii isi cresc una alteia copilul, desi nu este al lor, din cauza unei greseli

03-12-2014 08:41

Doua familii din Franta isi prezinta la tribunal povestile demne de o ecranizare la Hollywood. Fiecare creste copilul celeilalte, dupa o eroare in clinica unde bebelusii au venit pe lume.

Parintii au descoperit greseala in urma cu un deceniu, dar de-abia acum au decis sa dea spitalul si personalul medical in judecata. Oamenii cer daune in valoare de 12 milioane de euro.

Manon s-a nascut in urma cu 20 de ani, la o clinica din Cannes. Avea icter, asa ca a fost pusa intr-un incubator, alaturi de o alta fetita cu aceeasi problema. Cand a tinut-o din nou in brate, mama a observat ca ceva nu este in regula.

Sophie Serrano, mama lui Manon: "Am observat ca avea parul mai des si mai lung. Le-am vorbit asistentelor despre asta si ele mi-au spus ca parul bebelusului a crescut din cauza razelor la care a fost expus in incubator."

Explicatia a multimit-o pe femeie si a plecat acasa cu fetita ei. Anii au trecut, iar tatal - intrigat de culoarea maslinie pe care o avea pielea copilei - a cerut un test ADN, care a aratat Manon nu este fiica lui. Mama si-a facut si ea un test, iar adevarul dureros a iesit la iveala. Fetita avea zece ani cand a aflat ca oamenii care au crescut-o nu erau parintii ei biologici.

Manon Serrano: "M-am simtit debusolata."

O ancheta a politiei a dezvaluit ca o asistenta, care se lupta la acea vreme cu depresia si alcoolismul, a incurcat bebelusii. Sotii Serrano au aflat ca fetita lor a fost crescuta de o familie care locuia nu departe de casa lor si care nu a banuit nimic. Cele doua familii s-au cunoscut in urma cu zece ani, insa nimeni nu a vrut sa faca schimb de copii. Acum, au hotarat impreuna sa dea in judecata clinica, dar si mai multi medici si asistente.

Manon Serrano: "Judecatorii au auzit in sfarsit lucrurile pe care ne-am dorit sa le spunem de atat de mult timp."

Cele doua familii solicita daune morale in valoare de 12 milioane de euro.

Sophie Chasse, avocatul clinicii: "Suma solicitata este enorma. Nu exista un precedent in acest caz, intrucat este o situatie care apare extrem de rar. Atunci cand se pierde un copil, spre exemplu, daunele sunt de 15-30 de mii de euro."

Chiar daca si-a recunsocut greseala, conducerea clinicii sustine ca cele mamele ar fi trebuit sa isi dea seama ca bebelusii nu le seamana deloc si sa insiste pentru mai multe verificari.


VIDEO PROTVPLUS.RO