Interviu cu seful Apple, dupa 5 ani de la preluarea functiei de la Steve Jobs. Cu cine se sfatuieste in momentele grele

Dată publicare: 15-08-2016 16:37
Dată actualizare: 18-08-2016 07:09


Tim Cook, CEO Apple

"Nimic nu se compara cu momentul in care stai pe scaun". Asa descrie Tim Cook ce simte despre faptul ca se afla la conducerea celei mai valoroase companii din lume.

Dupa 5 ani de la preluarea sefiei Apple de la Steve Jobs, Tim Cook a vorbit despre aceasta experienta intr-un amplu interviu pentru Washington Post, preluat si de CNN.

El a vorbit despre greselile pe care le-a facut pana acum, despre viitorul Apple, dar si despre sfaturile pe care le cere de la Warren Buffet si Anderson Cooper.

Viitorul: Realitatea augmentata

Desi s-a aratat destul de rezervat in ceea ce priveste planurile Apple, a recunoscut totusi ca gigantul tehnologic este entuziasmat de realitatea augmentata, care a devenit acum extrem de populara, odata cu lansarea jocului Pokemon Go.

"Cred ca realitatea augmentata este extrem de interesanta si este un fel de miez tehnologic. Asa ca, da, este ceva la care noi lucram."

Cook a evitat intrebarile despre masina despre care se banuieste ca Apple lucreaza, insa a declarat ca marea sa companie investeste mult in cercetare si dezvoltare, in general.

Greseli: Au fost cateva

Cook a vorbit despre succesele sale din ultimii 5 ani, insa recunoaste ca a facut si cateva greseli, atat cu unele produse, cat si cu unii ... oameni.

"Hartile au fost o greseala. Insa acum avem un produs de care suntem mandri. Si am avut sinceritatea sa recunoastem ca acela nu a fost cel mai bun moment al nostru si am avut curajul sa alegem o alta varianta de a o duce la capat."

"Am angajat persoana gresita (fostul CEO John Browett). Asta, cu siguranta a fost o porcarie. Si nu spun nimic rau despre el. El nu s-a integrat cultural - este o metoda buna de descriere".

Sfaturi: CEO-ul Goldman Sachs si Anderson Cooper

Ca sa evite sa traiasca "intr-o pestera", Cook spune ca uneori sta de vorba cu persoane celebre in domeniul lor de activitate. Atunci cand a trebuit sa depuna marturie in Congres, el spune ca a stat de vorba cu CEO-ul Goldman Sachs Lloyd Blankfein, pentru ca mai facuse deja acest lucru: "Il stiam pe Lloyd si m-am gandit ca este sincer cu mine".

De asemenea, atunci cand nu stia ce sa faca in privinta efectuarii de plati catre actionari, Cook a declarat: "L-am sunat pe Warren Buffet. M-am gandit ca el este cea mai potrivita persoana."

Cat despre anuntul sau public, despre faptul ca este gay, Cook a stat de voba cu jurnalistul CNN Anderson Cooper "de multiple ori. Pentru ca m-am gandit ca felul in care isi face el declaratiile este cu adevarat unul de inalta clasa".

Viata la varf: "Este un fel de slujba singuratica"

Cook a vorbit si despre diferitele feluri in care isi traieste viata ca sef al unei mari companii. El spune ca are "cel mai bun job din lume", insa recunoaste ca sunt si unele parti grele.

"Este un fel de slujba singuratica. Faptul ca este una singuratica - job-ul de CEO este unul singuratic - este real in mai multe privinte. Si nu caut niciun fel de simpatie din partea cuiva. Trebuie sa recunosti faptul ca ai si parti pe care nu le vezi".

"Esti si laudat, dar si criticat, iar extremele sunt mari - foarte mari. Iar asta se poate intampla intr-o singura zi. Pielea mea, efectiv s-a ingrosat dupa luna august 2011".

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO