INFOGRAFIC INTERACTIV. Ce se intampla cand suprapui zborurile din toata lumea peste harta mondiala a conflictelor armate

Ultima actualizare: 25-07-2014 07:26
infografic interactiv

"Dar ei ce cautau pe-aici?". Replica data de rebelii pro-rusi rasuna inca in mintea multora. De ce zbura avionul Malaysia Airlines peste o zona de razboi? StirileProTV.ro va prezinta un infografic interactiv ce arata zonele prin care "nu se poate trece"

Ziua de 17 iulie e din pacate o tragica intersectie de factori. O tara aflata intr-un razboi de gherila, un grup separatist inarmat cu un sistem de rachete sol-aer si un avion ce zbura intr-o zona pe care alte companii o evitau. Realitatea insa e ca e greu sa gasesti un traseu care sa evite toate zonele de conflict din lume. In infograficul de mai jos, gasiti situatia din 2014 a tarilor pe teritoriul carora au loc atacuri armate, dar si in ce alte tari se mai gasesc sisteme de racheta sol-aer tip BUK, precum cel ce ar fi fost folosit in doborarea zborului MH17.

CLICK pe fiecare tara in parte pentru a vedea detalii despre conflictele de pe teritorul ei.

Atunci cand suprapui harta in timp real a zborurilor comerciale, oferita de FlightRadar24.com, peste aceasta harta a conflictelor, ai o imagine mai clara a catastrofelor ce pot fi declansate printr-o simpla apasare de buton.

Astfel se ajunge la situatii de-a dreptul aberante, ca in cazul unui alt zbor Malaysian Airlines ce a fost deviat deasupra Siriei, pentru ca "spatiul aerian nu era supus restrictiilor". Vorbim totusi despre o tara aflata intr-un razboi civil devastator.

Mai mult decat atat, situatia tensionata din intreaga lume i-a dus pe multi cu gandul la ce s-a intamplat cu zborul Korean Air 007, cand un avion de lupta al sovieticilor a doborat aeronava. Se intampla in plin razboi rece, iar vina pilotilor a fost ca au intrat, din greseala, in spatiul aerian al Uniunii Sovietice.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO