Cum arata o ambulanta in Kenya, Africa. O roaba pe care a fost montata o sirena. VIDEO


Ultimul update: Vineri 04 Octombrie 2013 18:26
Data publicarii: Duminica 15 Septembrie 2013 11:42
Categorie: Stiri externe

Faceti loc, vine roaba de urgenta a cartierului Kibera. Aceasta inregistrare video este doar o demonstratie, insa, de multe ori, aceasta ambulanta improvizata este prima care raspunde la urgentele medicale din capitala Kenyei, Nairobi.

Pe strazile pline de noroi si pamant din mahalalele celui mai mare oras din Kenya, chiar si motocicletele se deplaseaza destul de greu.

"Ambulanta noastra este folosita la ajutorarea celor bolnavi care traiesc in mahalale si, pentru ca in aceste zone nu poate intra nicio masina, suntem fortati sa folosim aceasta roaba cu sirena de salvare, ca sa-i caram pe pacienti", spune Queen Wambua, lucrator social la Fundatia Africana pentru Medicina si Cercetare, citata de AFP.

De altfel, personalul din cadrul acestei Fundatii a venit cu aceasta idee originala.

"De cand am inceput sa folosim aceasta roaba, s-a redus numarul femeilor gravide decedate din cartierele sarace, precum si cel al persoanelor care mor din cauza bolilor de TBC sau HIV. Acestia ramaneau blocati in casele lor si nu li se putea acorda primul ajutor. De altfel, ne gandim sa mai infiintam inca 5 astfel de ambulante, pentru ca mahalaua in care traiesc acesti oameni este destul de mare.", spun cei de la Fundatia Africana pentru Medicina si Cercetare.

VIDEO PROTVPLUS.RO