Comandantul sef al puscasilor marini a venit la noi in ajunul "Pacii de la Minsk". Ce au facut soldatii romani si americani

Ultima actualizare: 19-02-2015 07:06
generalul Robert B. Neller, seful puscasilor marini

 Generalul-locotenent Robert B. Neller, comandantul US Marine Corps, a sosit in februarie la baza militara de la Constanta

 Ferit de privirile presei, generalul locotenent Robert B. Neller a venit pe 8-9 februarie la baza Mihail Kogalniceanu. Seful vestititilor puscasi marini americani a asistat la exercitii militare si s-a intalnit cu comandanti romani. Care a fost insa scopul acestei vizite, care a avut loc chiar incheierii „Pacii de la Minsk"?

Potrivit unui comunicat al Fortelor Terestre, „luni, 9 februarie, la baza militara Mihail Kogalniceanu a avut loc deschiderea oficiala a exercitiului multinational Black Sea Rotational Force 15.1 (BSRF) in cadrul unei ceremonii care a marcat totodata incheierea exercitiului Black Sea Rotational Force (BSRF) 14.1. Ceremoniile s-au desfasurat in prezenta generalului-locotenent Robert B. Neller, comandantul US Marine Corps Forces pentru Europa, loctiitorului comandantului US Marine Corps Forces pentru Europa si Africa, general de brigada Norman L. Cooling, sefului Instructiei si Doctrinei Statului Major al Fortelor Terestre, general de brigada Dorin Ionita, comandantului Brigazii 9 Mecanizate Marasesti, general de brigada Adrian Soci si a comandantului Centrului Administrativ Mihail Kogalniceanu, comandor Adrian Vasile.

Citeste si: "Easy, easy. Hai ca mierje". Cum le dau lectii vanatorii nostri de munte vestitilor puscasi marini americani. VIDEO

Exercitiul care tocmai s-a incheiat a inclus module de instruire care s-au desfasurat in perioada septembrie 2014 – februarie 2015 in Bulgaria, Romania si Serbia cu participarea militarilor din Bulgaria, Croatia, Macedonia, Serbia si Statele Unite ale Americii.

BSRF 15.1 este condus de Comandamentul Fortelor Infanteriei Marine Americane dislocate in Europa si Africa, iar activitatile de instruire in comun vor avea loc in Bulgaria, Georgia si Romania.

In alocutiunea sa generalul de brigada Dorin Ionita a subliniat "...consider ca acest tip de exercitiu constituie un un bun prilej pentru a demonstra capacitatea de a actiona intrunit, cu celelalte categorii de forte ale Armatei Romane, intr-un cadru multinational, cu parteneri din Alianta Nord-Atlantica si din Parteneriatul pentru pace , pentru dezvoltarea si imbunatatirea pregatirii individuale si colective.”

Biroul de presa al Ministerului Apararii Nationale da mai multe detalii despre exercitiul la deschiderea caruia a participat comandantul puscasilor marini: „BSRF-15.1 este un exercitiu anual, condus de Comandamentul Fortelor Infanteriei Marine Americane dislocate in Europa si Africa, care se desfasoara in zona Marii Negre, in Balcani si in regiunea Caucazului. Acesta are drept scop cresterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea in comun a militarilor in vederea participarii la operatii de mentinere a pacii si de contra-insurgenta.

La exercitiu, planificat cu un an inainte de desfasurare si inclus in Planul cu principalele activitati ale Statului Major General, vor participa militari din Bulgaria, Georgia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Romania si SUA, iar activitatile de instruire in comun se vor desfasura in Bulgaria, Georgia si Romania.”

Generalul-locotenent Robert B. Neller a preluat comanda US Marine Corps la 1 iulie 2014. Circa 50.000 de puscasi marini se afla sub conducerea sa, inclusiv cei din Romania si din Europa. Neller a participat la operatiuni in Somalia si Panama.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!