Analiză CNN: care ar fi consecințele unui război SUA - Coreea de Nord

Data publicarii: 02-08-2017 12:45

SURSA: Getty

Un oficial american a declarat pentru jurnaliștii de la CNN că, din punctul său de vedere, Coreea de Nord nu este capabilă să dețină armanent nuclear de tipul rachelor balistice intercontinentale, decât începând cu anul 2018. Acesta susține că rachetele nord-coreene sunt ținute „la sol”, iar până la mult sperata lansare mai au de așteptat întrucât au de rezolvat mai multe varibile printre care orientarea, realinierea și capacitatea de-a lovi o țintă specifică.

Ultimul test nuclear efectuat de Phenian demonstrează că programul nuclear al Coreei de Nord este unul mult mai avansat de se credea. Acest fapt a stârnit un val de îngrijorări din partea oficialilor americani.

Tot ceea ce avem de făcut este să ne pregătim toate opțiunile pentru că Președintele să ne-a spus foarte clar că nu acceptă ca Phenianul să devină o putere nucleară, care ulterior să amenințe Statele Unite ale Americii și populația americană. Consilierul pentru Securitate Națională, H.R. MCMaster

Administrația americană susține răspicat că intervenția armată nu reprezintă o soluție de eliminare a crizei, iar în urma deciziei de intervenție există riscul ca mii de oameni să fie uciși, notează jurnaliștii de la CNN.

SURSA: Getty

Simulările Americii cu privire la un război cu Coreea de Nord

Sute de mii de oameni și-ar pierde viața în cazul unui război cu Coreea de Nord, potrivit analistilor.

În ultimele săptămâni, armata SUA a făcut simulări cu privire la urmările unui conflict cu Coreea de Nord, iar rezultatele sunt catastrofale pentru țara asiatică.

O opțiune militară este să distrugem programul nuclear al Coreei de Nord si Coreea de Nord în sine.Dacă trebuie să facem război pentru a-i opri, atunci se va purta acolo. Chiar dacă mii de oameni vor muri, ei vor muri acolo si nu vor muri in America, iar Presedintele Trump mi-a spus direct aceste lucruri. Ceea ce vreau să spun este că intervenția armată este inevitabilă dacă Phenianul mai continuă așa. Senator american

Jurnaliștii de la CNN consideră că una dintre posibilitățile strategice americane se îndreaptă către o politică de schimbare a regimului de la Phenian.

Cu toate acestea, un oficial CIA a declarat că schimbarea de regim are consecințe grave asupra societății. Astfel, Secretarul de Stat american, Rex Tillerson a susținut răspicat că respinge ideea unui astfel de măsuri.

SUA si Japonia, tot mai
SUA si Japonia, tot mai "ingrijorate" in privinta Coreei de Nord. Statele Unite au trimis 2 bombardiere in zona

SUA si Japonia si-au exprimat ingrijorarea fata de amenintarea ”serioasa si tot mai mare” pe care o reprezinta Coreea de Nord, care a tras vineri o racheta intercontinentala si afirma ca are puterea sa atinga de-acum teritoriul american, relateaza AFP.

Coreea de Nord ar fi efectuat un nou test de racheta. Proiectilul a cazut in apele japoneze
Coreea de Nord ar fi efectuat un nou test de racheta. Proiectilul a cazut in apele japoneze

Coreea de Nord efectueaza un nou test de racheta, care ar fi cazut in apele teritoriale japoneze.

Coreea de Nord a amenintat SUA cu un
Coreea de Nord a amenintat SUA cu un "atac nuclear in inima tarii" daca nu renunta la planurile de a-l da jos pe Kim Jong Un

Coreea de Nord ameninta SUA cu un atac nuclear daca Washingtonul incearca sa-l indeparteze de la conducere pe Kim Jong Un, relateaza CNN.