VIDEO realizat de NASA. Clipul care explica de ce NU vine Apocalipsa pe 21 decembrie 2012

Ultima actualizare: 05-11-2012 16:29
apocalipsa, planeta Niburu

NASA a realizat un clip informativ foarte interesant, in care omul de stiinta Don Yeomans explica de ce zvonurile privind Apocalipsa asteptata pe 21 decembrie 2012 sunt neintemeiate.

Primul subiect dezbatut este calendarul mayas, care s-ar termina pe data de 12 decembrie 2012. De fapt, nu se termina calendarul, este doar sfarsitul unui ciclu si inceputul altuia.

"La fel, calendarul nostru se termina in fiecare an pe data de 31 decembrie si incepe de 1 ianuarie anul urmator", explica Don Yeomans.

Un alt potential dezastru, care ar aduce dupa sine sfarsitul lumii, este presupusa planeta Niburu. Aceasta este de trei ori mai mare ca Terra si se indreapta amenintator spre noi.

Cele mai uimitoare imagini cu planeta Pamant! Cum arata un fulger vazut din Statia Spatiala Internationala

"Daca ar exista aceasta planeta, am fi vazut-o de mult sau cel putin am fi observat efectele ei asupra altor planete. Unii cred ca astronomii stiu de existenta ei si vor sa tina totul secret. Oare este posibil ca mii de astronomi din intreaga lume sa tina secreta o asemenea informatie, timp de atatia ani?" se intreaba Don.

Furtunile solare, un alt motiv de ingrijorare pentru unii, sunt un fenomen firesc. La fiecare 11 ani, Soarele ajunge la apogeul ciclului sau, iar activitatea lui se intensifica.

Urmatorul apogeu va fi insa abia in luna mai 2013 si nimeni nu stie daca atunci vor avea loc furtuni solare puternice.

Alinierea planetelor, un alt subiect foarte dezbatut de adeptii teoriilor apocaliptice:

"Nu va exista nicio aliniere a planetelor in decembrie 2012. Oricum, chiar daca ar fi avut loc, alte planete nu au nicio influenta asupra Terrei. Singurele care pot afecta mareele terestre sunt Luna si Soarele, restul corpurilor ceresti din sistemul nostru solar sunt neinsemate din acest punct de vedere".

Schimbarea axei de rotatie a Terrei este o speculatie absurda, asa ceva nu se poate intampla, pentru ca Luna o stabilizeaza, prin rotirea ei in jurul Pamantului.

Campul magnetic al Terrei se poate modifica, intr-adevar, dar acest lucru are loc numai o data la jumatate de milion de ani. Chiar daca polii magnetici s-ar inversa, acest lucru va avea un singur efect nedorit: toate busolele din lume vor trebui recalibrate.

In concluzie, 21 decembrie 2012 va fi o zi ca oricare alta, iar profetiile apocaliptice vor continua sa apara, asa cum apar de mii de ani.

"Si cu toate acestea, iata ca insa suntem aici!" isi incheie Don Yeomans explicatia.

Urmariti mai jos acest VIDEO realizat de NASA

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO