Un copil de 6 ani din Bulgaria ar putea fi cel mai mare geniu al matematicii. "Are un dar"

01-03-2018 09:23


Un băieţel de şase ani din Bulgaria şi-a dus pasiunea pentru cifre la un nivel înalt. Puştiul a ieşit învingător la una dintre cele mai grele olimpiade de matematică din lume.

A concurat la competiţia dedicată copiilor de grădiniţă, unde a rezolvat fără bătăi de cap probleme din manualele elevilor de clasa a treia.

Martin este pasionat de cifre inca de foarte mic. La trei ani obişnuia să analizeze cu mare interes numerele de înmatriculare ale maşinilor. Si, inainte de a merge la grădiniţă, copilul a început să ia lecţii de matematică.

Martin Matov: "La trei ani şi jumătate am început să iau lecţii de matematică acasă. În scurt timp m-am îndrăgostit de această materie."

Dupa doar6 luni, Martin participa la primul lui concurs de matematică, unde obţinea punctaj maxim. Au urmat competiţii la nivel naţional şi internaţional. Pasul cel mare a fost înscrierea la Olimpiada Internaţională de Matematică din Thailanda, unde fiecare copil trebuie să rezolve 300 de probleme.

Dintre cei 1500 de puşti înscrişi, Martin a obţinut cel mai mare punctaj. "Problemele mi s-au părut foarte uşoare", spune el.

Părinţii lui sunt extrem de mândri.

Milena Alexandrova, mama lui Martin: "Le doresc tuturor mamelor să simtă ce am simţit eu. E incredibil să auzi numele copilului tău pe scena internaţională."

Tsvetomir Matov, tatăl lui Martin: "Suntem convinşi că are un dar."

Ei au grijă ca Martin să aibă timp de joacă. In plus, îl încurajează să-şi descopere şi alte pasiuni.

VIDEO PROTVPLUS.RO