Studiu: Persoanele de peste 65 de ani prezintă un risc mai mare de reinfectare cu coronavirus

Dată publicare: 18-03-2021 12:16
Dată actualizare: 18-03-2021 12:20


batran

Persoanele de peste 65 de ani prezintă un risc mai mare de reinfectare cu coronavirus.

Persoanele de peste 65 de ani prezintă un risc mai ridicat de reinfectare cu coronavirus, având o protecţie de doar 47% împotriva infecţiei repetate comparativ cu 80% în cazul persoanelor mai tinere, potrivit unui studiu danez publicat miercuri în revista medicală The Lancet, relatează joi dpa.

Studiul se bazează pe rezultatele persoanelor testate în timpul primului şi celui de-al doilea val de coronavirus din Danemarca din 2020 şi s-a bazat pe tulpina iniţială a virusului, transmite Agerpres.

„Studiul nostru confirmă ceea ce multe altele doar sugerau: reinfectarea cu coronavirus este rară la persoanele mai tinere şi sănătoase, însă persoanele în vârstă prezintă un risc mai mare de a contracta din nou boala", a declarat Steen Ethelberg de la Institutul danez pentru vaccinuri (SSI), coautor al studiului.

Potrivit altor constatări, protecţia împotriva reinfectării s-a menţinut pentru mai mult de şase luni, însă „măsuri de protejare a vârstnicilor, inclusiv distanţarea fizică şi vaccinările, sunt esenţiale chiar dacă oamenii au fost deja diagnosticaţi cu COVID-19".

Cercetarea a fost etichetată ca fiind primul studiu la scară largă de acest gen.

Cercetătorii au analizat datele colectate ca parte a strategiei naţionale de testare COVID-19 din Danemarca, în cadrul căreia mai mult de două treimi din populaţia de 5,8 milioane de locuitori a fost testată în 2020.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO