Studiu: Pacienții infectați cu COVID-19 pot prezenta simptome chiar și după două luni de la îmbolnăvire

Dată publicare: 13-07-2020 09:23
Dată actualizare: 13-07-2020 09:53


coronavirus

Un studiu efectuat asupra pacienților ce s-au vindecat de COVID-19 a concluzionat faptul că patru din cinci persoane încă acuză anumite simptome, chiar și la două luni după ce aceștia au fost externați.

 

Studiul, publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA), a fost efectuat pe un eșantion de 143 de pacienți din Italia care fuseseră spitalizați din cauza COVID-19. Aceștia au supraviețuit după ce au stat două săptămâni internați, timp în care au primit tratament, transmite Forbes.

Bolnavii au fost externați după ce testele de coronavirus le-au ieșit negative. Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre ei s-au plâns că resimt o oboseală, iar 43% au spus că au dificultăți în respirație. În plus, o treime dintre ei au acuzat dureri de articulații.

Din total, doar 13% au declarat că după două luni nu mai au niciun fel de probleme, în timp ce jumătate dintre subiecți au acuzat cel puțin trei sau chiar mai multe simptome de COVID-19.

Trebuie subliniat faptul că acești pacienți au fost internați în spitale, deci studiul nu reflectă situația în cazul persoanelor care au făcut forme ușoare de COVID-19 și care nu au necesitat spitalizare.

Tot mai mulți medici au avertizat că boala cauzată de noul coronavirus poate genera efecte pe termen lung și au cerut să se facă mai multă cercetare asupra efectelor virusului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: D.B.


VIDEO PROTVPLUS.RO