Studiu: Avem tendinte rasiale inca de la varsta de 15 luni

Ultima actualizare: 20-05-2014 00:37
bebelusi

Cercetatorii au descoperit ca pana si bebelusii isi aleg partenerii de joaca in functie de preferintele rasiale. In studiu a fost urmarit comportamentul a 40 de bebelusi din rasa alba.

Oamenii de stiinta au testat reactiile unor copii de 15 luni, in momentul in care li se inmanau jucarii, dar si cand acestia isi alegeau tovarasii de joaca.

In primul test, doi adulti au impartit jucarii, unul egal, iar celalalt in mod inegal. 70% dintre copii au ales sa se joace cu cel care a distribuit obiectele in mod egal. In cel de al doilea test insa, cand unul dintre adulti a favorizat copiii din rasa alba, fata de cei asiatici, primii nu au mai ales adultul care dadea dovada de corectitudine.

In plus, potrivit revistei Frontiers in Psychology, bebelusii sunt mai tentati sa se joace cu cei care au aceeasi etnie ca ei. Aceasta preferinta a fost observata si in alte studii, efectuate la Universitatea din Washington.

Stiam ca prescolarii arata unele preferinte rasiale, dar rezultatele de pana acum, la bebelusi, au fost mixte. E surprinzator sa descoperim aceste trasaturi aparute la o varsta atat de mica, dar in acelasi timp ne dam seama si de modul de gandire al copiilor”, a spus profesoara Jessica Sommerville, de la Universitatea din Washington, pentru Daily Mail.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO