Seful NASA sustine trimiterea oamenilor pe Marte: "Nu vom supravietui daca nu plecam de pe Pamant"

Ultima actualizare: 26-04-2014 07:08
Orion

Charles Bolden, administratorul NASA, a declarat ca umanitatea va fi sortita extinctiei daca nu va dezvolta tehnologiile necesare pentru colonizarea altor planete.

"Astazi suntem dependenti de Pamant", a declarat Bolden la Summitul "Humans to Mars", desfasurat la Universitatea Georghe Washington din capitala americana.

"Suntem dependenti de viata pe aceasta planeta. Nu suntem, inca, o specie multiplanetara. Aici, in lumea occientala, avem o perceptie limitata. Ne gandim la perioada in care o sa fim noi pe Terra, sau in care vor fi copii sau nepotii nostri. Alte civilizatii gandesc pe perioada mai lunga si a venit vremea sa gandim si noi in acest mod", a adaugat Bolden, citat de The Daily Mail.

Seful Agentiei Spatiale Americane a avertizat ca Soarele, ca toate stelele, are o viata finita. "Pentru ca specia noastra sa supravietuieasca pe o perioada nedefinita, trebuie sa devenim o specie multiplanetara", a spus Bolden.

irectorul NASA a declarat ca o misiune cu echipaj uman spre Marte ar putea fi posibila daca Congresul american ar reintregi bugetul agentiei spatiale. Bolden a dezvaluit ca exista planuri pentru o serie de misiuni intermediare, pentru a pregati drumul spre Marte. Printre acestea se numara capturarea unui asteroid, cresterea plantelor in spatiu si folosirea imprimantelor 3D pentru repararea vehiculelor spatiale.

Urmatoarele misiuni interplanetare vor fi efectuate cu ajutorul capsulelor spatiale Orion, aflate in prezent in faza de dezvoltare de catre compania Lockheed Martin.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO