S-a dat undă verde pentru vânzarea primelor fripturi din vită cultivată în laborator. Cum se obține, de fapt, carnea
O companie israeliană a primit undă verde din partea autorităţilor sanitare pentru a vinde primele fripturi din lume realizate din celule de vită cultivate, şi nu din întregul animal, au declarat oficialităţile sanitare din această ţară.
Măsura urmează aprobării, anul trecut, în Statele Unite, a cărnii de pui cultivate în laborator.
Aleph Farms, din Israel, a primit o autorizare iniţială din partea Ministerului israelian al Sănătăţii în decembrie, a declarat compania într-un comunicat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Măsura a fost anunţată miercuri târziu de către premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a numit dezvoltarea „o inovaţie globală”.
Firma a declarat că intenţionează să introducă o „friptură mică” cultivată pentru clienţii din Israel.
Carnea de vită va fi cultivată din celule derivate dintr-un ovul fertilizat de la o vacă Black Angus, pe nume Lucy, care trăieşte într-o fermă din California.
Autorităţile de reglementare trebuie încă să aprobe etichetele companiei şi să efectueze o inspecţie finală, a declarat Yoav Reisler, de la Aleph Farms.
După aceea, ar putea dura luni de zile până când produsul va fi servit clienţilor.
Carnea cultivată este crescută în rezervoare de oțel
Aleph Farms se alătură Upside Foods şi Good Meat, două companii cu sediul în California care au primit undă verde pentru a vinde pui de cultură în Statele Unite, în luna iunie.
Peste 150 de companii din lume urmăresc obiectivul de a crea carne cultivată, sau „cultivată din celule”, cunoscută şi sub numele de carne crescută în laborator.
Susţinătorii spun că fabricarea cărnii din celule va reduce drastic răul provocat animalelor şi va evita impactul asupra mediului al producţiei de carne convenţionale.
Dar industria se confruntă cu obstacole, printre care se numără costurile ridicate şi provocarea de a produce suficientă carne la o scară suficient de mare pentru a face producţia accesibilă şi profitabilă.
Carnea cultivată este crescută în rezervoare mari de oţel, folosind celule care provin de la un animal viu, de la un ovul fertilizat sau de la o bancă specială de celule stocate.
Celulele originale sunt combinate cu nutrienţi speciali pentru a le ajuta să crească în mase sau foi de carne care sunt modelate în alimente familiare, cum ar fi cotletele sau friptura.
Sursa: News.ro
Etichete: israel, laborator, carne de vita, carne artificiala, autorizatie, myimpact,
Dată publicare:
20-01-2024 21:21