Proiect halucinant: lumina Soarelui va straluci in casele nostre chiar si noaptea, in cativa ani

Ultima actualizare: 07-11-2012 16:41
Soarele fotografiat de NASA cu ultraviolete si raze-X

Captarea energiei abundente a Soarelui ar putea fi o metoda eficienta de a satisface nevoile tot mai mari de resurse din lume, zic oamenii de stiinta.

Uzine electrice orbitale, capabile sa colecteze energia solara si sa o distribuie pe Pamant par “proiecte fezabile” in urmatorul deceniu sau doua, dat fiind faptul ca aceste tehnologii sunt studiate acum in laboratoare.

Un astfel proiect va putea deveni viabil din punct de vedere economic in 30 de ani sau chiar mai putin.

Este clar ca energia solara livrata din spatiu ar putea juca un rol deosebit de important in satisfacerea nevoii globale de energie in Secolul 21”, se spune intr-un comunicat al unui grup de studiu de la Academia Internationala de Astronautica de la Paris.

Studiul, care este condus de John Mankins, un cercetator care are o experinta de 25 de ani in NASA, este primul care identifica metodele prin care s-ar putea capta energia solara, care sa fie transmisa wireless catre Pamant.

Un astfel de studiu pare greu de sustinut din bani publici, iar finantarea din sectorul privat este putin probabila, avand in vedere “incertitudinile economice” ale proiectului.

Cercetatorii spun, insa, ca ambele sectoare, si cele guvernamentale, si cele private, ar trebui sa finanteze proiectul, pe fondul temerilor omenirii ca toate resursele naturale de energie se vor epuiza la un moment dat.

Pana acum, nu a fost estimat un cost aproximativ al proiectului. Insa oamenii de stiinta cred ca la orice suma s-ar ridica, finantarea se justifica, avand in vedere faptul ca ar putea rezolva pe termen lung nevoia de energie a Pamantului.

Crestinarea s-a facut in limba araba. Decriptarea unei marturii unice in lume

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO