Premieră în istoria televiziunii. Sarcofag misterios, de 3000 de ani, deschis LIVE la TV


Ultimul update: Joi 04 Aprilie 2019 17:23
Data publicarii: Joi 04 Aprilie 2019 16:59
Categorie: Stiri externe
sarcofag

Prezentatorul Josh Gates va fi cel care va dezvălui conținutul unui misterios sarcofag egiptean, vechi de 3000 de ani, pe 7 aprilie, în direct pe canalul Discovery Channel.

Evenimentul care-i va încânta pe amatorii de arheologie si care va fi transmis LIVE din Egipt este o premieră în istoria televiziunii. Sarcofagul va fi deschis de prezentatorul emisiunii Expedition Unknown care a declarat că nu știe ce se află în interior, relatează BFMTV.

”Asta este frumusețea lucrului, nu știu (n.r. ce este în interior). Asta e partea distractivă”, a reacționat el.


Ce va descoperi în interiorul sarcofagului?

 

Cel mai probabil o mumie, mai ales că în situl arheologic, de unde are loc transmisiunea LIVE, nemaivăzută la TV până acum, au fost descoperite zeci de mumii.

Echipa emisiunii Expedition Unknown: Egypt Live va vizita mai multe camere mortuare din sit. Recent arheologii au descoperit o rețea subterană de tuneluri și morminte cu zeci de mumii care par să fie ale unor persoane care au deţinut funcţii importante în perioada ptolemaică (305-30 î.Hr.)

Mumiile au fost descoperite la 9 metri adâncime, în situl de la Tuna El-Gebel, aflat la sud de Cairo. Unele mumii erau învelite în pânză, în timp ce altele fuseseră aşezate în sarcofage din lemn sau de piatră.

Se pare că doar telespectatorii din SUA vor putea urmări LIVE evenimentul pe Discovery Channel

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

FULLSCREEN
Premieră în istoria televiziunii. Sarcofag misterios, de 3000 de ani, deschis LIVE la TV
  • /

Sursa: BFMTV

VIDEO PROTVPLUS.RO