Momentul în care noul virus infectează celulele, surprins pentru prima dată la microscop

Dată publicare: 10-04-2020 20:40
Dată actualizare: 10-04-2020 21:29


Momentul în care noul virus infectează o celulă sănătoasă a fost capturat pentru prima dată, folosind un microscop care poate mări obiectele de până la două milioane de ori.

Cercetătorii din Brazilia au folosit un microscop electronic puternic pentru a surprinde scena, în timp ce studiau modurile în care coronavirusul se reproduce și se răspândește, potrivit Daily Mail.

Într-o serie de imagini se pot observa multiple particule ale virusului mortal încercând să intre într-o celulă, inclusiv momentul în care acestea reușesc să pătrundă în interiorul acesteia.

Oamenii de știință au folosit un instrument care reușește să mărească obiectele de până la două milioane de ori. Acesta a reușit să surprindă momentul din interiorul celulei și să vadă cum acționează virusul.

Potrivit cercetătorilor, celulele folosite provin de la maimuțele verzi din Africa și nu de la oameni. Acest tip de celule este utilizat frecvent în testele de laboratoare.

Instituții de cercetare din întreaga lume studiază virusul îndeaproape, cu scopul de a descoperi un mod în care să-l poată opri.


VIDEO PROTVPLUS.RO