Medicii au folosit suruburi si o sarma ca sa-i repare "casa". Povestea emotionanta a unei reptile care a suferit un accident

Dată publicare: 25-05-2017 08:59
Dată actualizare: 28-05-2017 07:30


Broasca testoasa avea carapacea rupta si, ca sa ii salveze viata, medicii veterinari au folosit suruburi si sarma.

Pacienta a ajuns la Centrul de reabilitare a animalelor salbatice din Mures in stare grava. Avea carapacea fracturata in mai multe locuri si se misca foarte greu. Ca sa o salveze, veterinarii au bafat-o direct in sala de operatii.

Borka Levente, medic veterinar: "Am reusit sa introducem de fapt niste suruburi in carapace si aceste suruburi erau fixate cu o sarma. Am reusit sa prindem capetele fracturate destul de bine."

Ulterior, carapacea testoasei a fost acoperita cu un material special, pentru ca apa sa nu patrunda prin nicio fisura. Interventia a durat cateva ore, dar testoasa si-a revenit usor

Borka Levente: "Starea in care a ajuns la noi era destul de proasta, dar acum manaca bine si a luat in greutate."

Sos Tibor, biolog: "A fost deshidratata, a fost slaba, acum e deja pe drumul cel bun. A trebuit sa reconstruim carapacea pentru ca se agata in vegetatie si ea practic nu putea sa vaneze."

Testoasa a fost lovita cu un corp dur sau a fost victima unui accident, potrivit medicilor. La acelasi centru din Mures au ajuns in ultimele saptamani inca cinci broaste testoase. Toate fusesera abandonate si riscau sa moara. Desi sunt din specii protejate, se vand pe internet pe post de animale de companie.


VIDEO PROTVPLUS.RO