Meci intre roboti la Campionatul National de Robotica pentru licee. Primele trei echipe merg la finala mondiala din America

Ultima actualizare: 29-03-2017 07:18

Lupte stranse, multa adrenalina, dar si entuziasm - cu alte cuvinte Campionatul National de Robotica pentru licee.

Competitia a inceput sambata la Sala Polivalenta din Capitala si a adunat nu mai putin de 54 de echipe din toata tara, in total 800 de liceeni. Tinerii au muncit mult si au investit pasiune ca sa proiecteze si sa realizeze roboti simpatici.

In primele 30 de secunde ale meciului, cei patru roboti se misca autonom si incearca sa arunce cateva mingi in doua cosuri mari. Urmeaza un minut si jumatate in care robotii sunt teleghidati si trebuie sa adune aceleasi mingi de jos si sa le bage din nou in cos. Echipele au avut parte de sustinere serioasa din tribune.

Ultimele 30 de secunde au fost dedicate celei mai dificile probe.

Paul, colegiul National Moise Nicoara din Arad: "Eu sunt antrenorul echipei, cel care da indicatii si sugereaza soferilor ce sa faca."

Eduard, colegiul National Moise Nicoara din Arad: "Eu actionez catapulta, peria care colecteaza mingile si cam atat, si celalalt coleg al meu actioneaza rotile si muta robotul dintr-o parte in cealalta."

Chiar daca roboteii mai dau gres concurentii nu se lasa descurajati.

Alexandru si Bogdan, Echipa Colegiului National Dinicu Golescu din Campulung: "Mai aveam 4 meciuri. Da, speram ca o sa le castigam pe toate."

Tinerii au muncit luni de zile sa-si construiasca robotii.

Sabina, Echipa Colegiului National de Informatica Tudor Vianu din Bucuresti: "Ca sa fie un robot bun trebuie sa investesti foarte mult in ei, motoarele costa mult, senzorii, daca n-ai motoare bune nu poti sa faci nimic."

Fiecare echipa are standul ei, pentru mici interventii tehnice.

Concurent: "Am avut o avarie in timpul unui meci si incercam sa o remediem pe cat putem."

Cele mai bune echipe vor ajunge departe...

Dana Razboiu, organizatorul competitiei: "Sunt foarte bucuroasa ca pot sa trimit in Statele Unite la finala modiala trei echipe. Am reusit sa obtin de la americani trei invitatii."

Castigatorii vor fi anuntati duminica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO