Maşina zburătoare, mai aproape de realitate. Un gigant aeronautic vrea să revoluţioneze transportul urban


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 19 Iulie 2018 09:07
Categorie: Stiri Stiinta

Se vorbeşte tot mai des despre maşinile zburătoare care vor revoluţiona transportul urban. Şi tot mai multe companii se înhamă să construiască un astfel de vehicul.

Câteva modele concept au fost prezentate la un important târg de aeronautică din Marea Britanie. Analiştii spun însă că vor trece decenii bune până când asemenea maşini vor primi aprobarea să zboare deasupra oraşelor.

Un gigant aeronautic din Brazilia a făcut echipă cu Uber ca să creeze un model de maşină zburătoare. Aparatul concept a fost botezat e-VITOL, adică vehicul zburător electric care decolează şi aterizează pe verticală.

Antonio Campello, director executiv al EmbraerX: "Transportul urban cu maşini zburătoare va deveni în mod sigur realitate. Creăm acest vehicul, fiindcă tehnologia e disponibilă şi există o uriaşă nevoie de schimbare, toată lumea o ştie prea bine, e un coşmar să fii blocat în trafic."

Alte companii şi agenţii guvernamentale, inclusiv NAŞA, dau o mână de ajutor în acest proiect.

Antonio Campello, director executiv al EmbraerX: "Ştiu că foarte multe companii care încearcă să construiască o maşină zburătoare, dar eu cred că foarte puţine vor supravieţui."

Printre cei care au intrat în această cursă tot mai aglomerată se numără şi Rolls Royce. Gigantul britanic construieşte un soi de taxi zburător hibrid, care ar trebui să ajungă pe piaţă în 2020.

Rob Watson, manager Rolls-Royce: "Suntem încrezători că vom putea construi un vehicul care se va deplasa la viteze de până la 400 de km pe oră, cu o autonomie de 800 de km. Mai avem de obţinut certificările necesare, dar am primit suficiente semnale că guvernele acţionează cu seriozitate pentru a reglementa acest domeniu."

Un alt vehicul zburător, cu trei roţi şi două locuri, va ajunge mai devreme pe piaţă. PAL-V Liberty are propulsie clasică şi poate parcurge 500 de kilometri cu un singur plin.

George Tielen, reprezentantul companiei: "Dacă vei conduce un asemenea vehicul prin centrul Londrei, vei atrage cu siguranţă atenţia doamnelor. Beneficiile la nivel practic sunt însă mult mai importante."

Când ajunge pe pământ, se transformă într-o maşină minusculă! Vehiculul zburător va ajunge pe piaţă la sfârşitul anului viitor, deşi nu e clar dacă va primi aprobare de zbor. Primele 90 de bucăţi vor fi scoase la vânzare la preţul de aproape jumătate de milion de euro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO