In 15 ani, robotii vor fi mai inteligenti decat toata omenirea. Predictia facuta de unul dintre directorii Google

Ultima actualizare: 27-02-2014 07:01
Ray Kurzweil

Pana in 2029, robotii vor fi mai inteligenti decat toti oamenii, avertizeaza Ray Kurzweil, expert in inteligenta artificiala.

In 2029 computerele vor fi capabile sa ne inteleaga limbajul, sa invete din experientele trecute si sa depaseasca inteligenta celor mai destepti oameni, este de parere Kurzwel.

Kurzwel, in varsta de 66 de ani, unul dintre cei mai renumiti futurologi ai lumii si dezvoltatori in domeniul inteligentei artificiale, a facut, in trecut, predictii corecte despre directia in care evolueaza tehnologia, informeaza The Independent.

In 1990, el a spus ca un computer va fi capabil sa bata la sah un campion mondial. Dupa doar 8 ani, in '98, campionul Garry kasparov a fost batut de Deep Blue, computerul construit de IBM.

Pe vremea cand internetul era doar o mica retea academica, Kurzweil a anticipat ca reteaua va evolua rapid si va conecta toata lumea.

Citeste si: 2029, anul in care robotii vor fi la fel de inteligenti ca noi.

Acum, Kurzweil spune ca, in urmatorii 15 ani, robotii ne vor depasi, atingand un nivel al inteligentei comparabil cu al oamenilor.

"Astazi, predictiile mele sunt la mijloc intre parerea expertilor in inteligenta artificiala si asteptarile publicului", a declarat el.

"Publicul e familiarizat cu Siri, de la Apple, sau cu masinile care se conduc singure, de la Google. Predictiile mele nu mai par atat de deplasate."

Kurzweil a inceput sa lucreze pentru Google dupa ce gigantul IT a cumparat o serie de companii mai mici din domeniul inteligentei artificiale, printre care se numara si Boston Dynamics, cea care a inventat un robot patruped autonom.

Larry page, cofondatorul Google, l-a convins pe Kurzweil sa accepte prima slujba din viata sa promitandu-i acces la resursele uriase ale companiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO