Fragmentele unui continent de acum 85 de milioane de ani, descoperite sub insulele Mauritius
In urma cu peste 750 de milioane de ani pe Terra exista un singur supercontinent, numit Rodinia. In timp acesta a inceput sa se fragmenteze, o parte ducand la formarea actualelor continente, in timp ce alta parte a disparut sub ape.
Acum 85 de milioane de ani, dupa ce a inceput fragmentarea supercontinentului initial, in actualul Ocean Indian exista o bucata mare de uscat, numita de savanti Mauritia.
Apoi, aceasta a inceput sa se rupa si mare parte s-a scufundat, ramanand la suprafata numai Insulele Seychelles si Mauritius.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Oamenii de stiinta au aflat date noi despre aceste continent scufundat, analizand nisipul unor plaje din Mauritius, care contin minerale mult mai vechi decat estimasera initial.
Aceste minerale au ajuns la suprafata in urma unei eruptii vulcanice, scrie BBC News.
Profesorul Trond Torsvikm de la Universitatea din Oslo, crede ca ramasite ale Mauritiei se afla sub Oceanul Indian si sub Mauritius, de la adancime de 10 km.
Distrugerea Mauritiei a avut loc treptat, dupa ce India a inceput sa se indeparteze de Madagascar, ducand la ruperea in bucati a uscatului.