Experții japonezi au descoperit că umiditatea poate spori riscul de infectare cu coronavirus
Oamenii de știință din Japonia au dezvăluit, cu ajutorul unui supercomputer, că umiditatea poate avea un efect mare asupra dispersiei particulelor virusurilor, indicând riscuri sporite de infectare.
Descoperirea sugerează că utilizarea umidificatoarelor poate ajuta la limitarea infecțiilor în perioadele în care deschiderea ferestrelor nu este posibilă, transmite reuters.com.
Cercetătorii au folosit supercomputerul Fugaku pentru a modela emisia și fluxul de particule asemănătoare virusului de la persoanele infectate într-o varietate de medii interioare.
Studiul a indicat că vizierele nu sunt la fel de eficiente ca măștile în prevenirea răspândirii aerosolilor. Alte descoperiri au arătat că persoanele care stau în lateralul meselor din restaurante sunt mai puțin predispuse să se infecteze.
A existat un consens din ce în ce mai mare printre experții în sănătate că virusul COVID-19 poate fi răspândit prin aer. Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și-au revizuit ghidul în această lună pentru a spune că agentul patogen poate rămâne în aer ore întregi.
Echipa de cercetători a folosit anterior supercomputerul Fugaku pentru a modela condițiile de contagiune în trenuri, spații de lucru și săli de clasă.
În special, simulările au arătat că deschiderea ferestrelor în trenuri poate reduce riscul de infectare.