Experimentul stiintific care a revolutionat teoriile cu privire la aparitia vietii pe Pamant. Rezultatul este unul neasteptat

27-11-2014 12:12


adn

Un experiment realizat recent de o echipa de cercetatori a revolutionat toate teoriile cu privire la provenienta vietii de pe Pamant. Mostre de ADN au fost atasate de exteriorul unei rachete care a fost lansata in spatiu.

Nu mica le-a fost surprinderea oamenilor de stiinta atunci cand au constatat ca la reintoarcerea rachetei, mostrele ADN erau in stare de functionare perfecta, relateaza Daily Mail.

Si pentru a percepe cu atat mai bine rezultatele, cercetatorii au explicat pana si conditiile extreme la care au fost supuse mostrele in cauza. Temperaturile ating valoarea de 1.000 de grade Celsius, iar presiunea exercitata la reintrarea in atmsofera este impresionanta. Cu toate acestea, echipa care a lucrat la acest experiment s-a declarat "complet uimita" de rezultate. Mai bine de jumatate din mostre erau intacte.

Pe langa noile informatii cu privire la materialul genetic obtinut in acest fel, experimentul reprezinta o dovada in plus pentru sustinerea teoriilor potrivit carora viata pe pamant ar putea proveni din spatiu.

Intreaga cercetare a fost publicata in jurnalul de specialitate Plos One, fiind coordonata de cercetatori de la Universitatea din Zurich, Elvetia.

Initial, scopul proiectului era acela de a testa efectele lipsei gravitatiei asupra genelor umane, insa odata cu avansarea lucrarilor, oamenii de stiinta au decis sa analizeze si rezistenta mostrelor ADN la conditiile extreme din spatiu.

"Am fost complet uimiti sa gasim o cantitate atat de mare de material ADN activ", a explicat surprinsa Cora Thiel, doctor in stiinta la Universitatea Zurich.

"Studiul pune la dispozitie dovezi experimentale cum ca materialul genetic este capabil sa reziste conditiilor extreme din spatiu, dar si presiunii reintrarii in atmsofera", a povestit si profesorul Oliver Ullrich. 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO