Eprubeta care ar putea revolutiona viata pe pamant: "Trupul de mamut s-a conservat foarte bine"
Un flacon cu sange ar putea fi cheia pentru readucerea la viata a mamutilor, dupa ce omenii de stiinta au descoperit "cel mai bine conservat trup", in Siberia.
Descoperire a starnit un val de entuziasm in randul echipei de cercetare care spera sa reuseasca sa recreeze ADN-ul animalelor disparute cu mult timp in urma si sa le readuca la viata.
Trunchiul gasit de oamenii de stiinta a stat a stat inghetat aproape 10.000 de ani intr-o zona din Republica Sakha, Rusia, a precizat liderul expeditiei, Semyon Grigoriev, de la Mammoth Museum din Yakutsk.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
"Nu am mai vazut un trunchi de mamut care sa se conserve asa bine. Este carne rosie, pielea si firele de par sunt in stare buna. Seamana cu carnea unui animal ucis recent", a declarat omul de stiinta pentru The Siberian Times.
Specialistii au inceput sa analizeze in amanunt, in incercarea de-a gasi "celulele vii" in trunchi. La cercetare ia parte si oameni de stiinta din Coreea de Sud, Statele Unite, Canada si Olanda.
"Avem multi parteneri la acest proiect. Toti isi doresc probe. Vrem sa gasim celulele vii. Iar trunchiul o sa ne ofere oportunitatea de-a decoda complet ADN-ul de mamut", a declarat Grigoriev.
"Miroase a carne proaspata. De multe ori cadavrul de animal antic se descompune diferit si mirosul este greu de suportat. E vorba de conservare, iar in cazul acestui trunchi, el s-a conservat foarte bine, iar mirosul nu e puternic", a spus cercetatorul.
"Toata lumea vorbeste despre clonare, dar trebuie sa intelegem ca aceasta este o misiune extrem de complicat. E posibil sa avem nevoie de 60 de ani pentru asa ceva", a mai precizat cercetatorul.