Dovada ca oamenii si dinozaurii au fost contemporani, examinata de cercetatorii britanici. Ce secret ascundea

Ultima actualizare: 04-09-2015 07:00
pictura rupestra pterodactil

O pictura rupestra misterioasa care a fost vreme de aproape un secol considerata un argument impotriva evolutiei a primit recent o explicatie mult mai simpla.
 

Imaginea se afla pe peretele Canionului Dragonului Negru din statul american Utah si, aparent, reprezinta un pterodactil - adica o creatura care nu mai exista de 150 de milioane de ani. Pe de alta parte, pictura rupestra dateaza din primul mileniu dupa Hristos, cand nimeni nu stia de existenta pterodactililor – primele fosile au fost descoperite dupa 1800. Astfel incat creationistii considerau pictura drept o dovada clara a faptului ca dinozaurii au trait in acelasi timp cu oamenii si deci evolutia este doar o inventie a ateilor. Inca din anii ’20, cand a fost descoperita imaginea, adversarii evolutionismului au folosit-o ca pe un argument imposibil de contrazis.

Un studiu aparut in ultimul numar al revistei “Antiquity”, publicata de Universitatea Cambridge, arata insa ca lucrurile nu sunt atat de simple. Cercetatorii au analizat imaginea folosind un soft care le permite separarea culorilor si au descoperit ca pterodactilul e format de fapt din doua figuri umane, un sarpe, o capra si o vaca.

Odata cu trecerea secolelor, pigmentul ocru cu care a fost realizata pictura rupestra s-a sters. Astfel ca aceasta s-a transformat intr-o pata rosie semanand cu un pterodactil, inducandu-i in eroare pe cei care au descoperit-o.

FOTO: LiveScience
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO