Descoperirea din mormântul unei „prințese” a declanșat o dispută între Rusia și Ucraina


Ultimul update: Miercuri 06 Martie 2019 18:41
Data publicarii: Miercuri 06 Martie 2019 18:29
Categorie: Stiri Stiinta
arheolog

Bogățiile de neînchipuit îngropate alături de rămăsițele unei „prințese a sciților” au fost scoase la lumină de arheologi într-o regiune din Crimeea. Mormântul femeii datează din primul secol după Hristos, au declarat cercetătorii ruși.

„Prințesa” a fost îngropată cu 140 de obiecte, printre care cercei, un colier și brățări. Dintre acestea, cea mai frumoasă podoabă este o coroană împodobită cu opt frunze de laur, potrivit The Sun.

În mod normal, mormintele sciților includ numeroase oseminte umane, însă în acest caz este vorba de un singur schelet – cel al femeii – care indică și statutul său social. În apropiere au mai fost descoperite și două inele din aur gravate cu motive mitologice.

Un politician local a declarat că această descoperire este foarte importantă prin unicitatea decorațiunilor și a motivelor gravate. În momentul de față, sarcina arheologică este păstrată în Olanda, iar Ucraina a declanșat o bătălie legală pentru a obține obiectele, însă autoritățile ruse insistă că această descoperire ar trebui dusă în Crimeea.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: thesun.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO