Demonstrat stiintific: "Cine se declara HOMOFOB este, de fapt, GAY"

Dată publicare: 30-04-2012 14:50
Dată actualizare: 17-10-2012 12:29


Homosexuali

Oamenii de stiinta americani au aplicat niste teste pe 784 de studenti din SUA si Germania. Concluzia? Persoanele care se declara impotriva homosexualitatii au mari sanse sa-si ascunda propria conditie, deci nu vor sa admita ca sunt gay.

Rezultatele care au fost date publicitatii fac parte dintr-o cercetare care strange sase teste diferite, potrivit Gizmodo, care citeaza publicatia “New York Times”.

Subiectii au fost pusi sa-si defineasca orientarea sexuala printr-o cifra de la 1 – “foarte gay” la 10 – “foarte straight”, apoi le-au fost aratate la un calculator imagini si cuvinte care sustineau varianta "gay" sau cea "straight". Studentii supusi testului trebuiau sa aseze acele imagini si cuvinte in cele doua categorii, dar cat mai rapid cu putinta.

Ingredientul-surpriza era cunoscut doar de specialisti, si anume faptul ca inaintea fiecarui element aparea pentru cateva milisecunde cuvantul “eu” sau “altii”, aparitie perceptibila numai in subconstientul subiectilor. Astfel, cei care vedeau “eu”/”altii” inaintea unei afirmatii cu care se identificau faceau mai rapid acele asocieri, lucru care demonstra exact ce orientare au, indiferent de ceea ce spuneau la inceput.

Rezultatele sunt cel putin interesante: 1 din 5 persoane care s-a declarat “foarte straight” are, de fapt, simpatii gay. Mai mult, acei 20% dintre subiecti - cei la care testele au demonstrat ca spun una si gandesc alta - sunt printre cei care se manifesta cel mai mult contra miscarii gay. Tot ei sustin si sunt fani inversunati ai politicilor anti-gay, spun autorii studiului.

Lucrarea a aparut in “Jurnalul de Personalitate si Psihologie Sociala” si precizeaza ca testul a fost un succes, insa nu se poate spune cu siguranta daca acel procent de 20% dintre cei anti-gay ii reuneste pe cei cu adevarat gay.
 

Sursa: Gizmodo


VIDEO PROTVPLUS.RO