Cercetatorii rusi cred ca au descoperit tehnica prin care pot demonstra existenta vietii extraterestre. Descoperirea facuta

Ultima actualizare: 29-05-2017 06:38
satelit
iStock

Cercetatorii rusi isi propun sa depisteze formele de existenta extraterestra in spatiu.

Compania spatiala rusa, Roscosmos, a declarat ca studiaza urmele de praf, colectate de pe suprafata externa a Statiei Spatiale Internationale (ISS), pentru a observa daca pot depista indicii ale existentei formelor de viata extraterestra.

"Micrometeoritii si praful de cometa, care se deplaseaza pe suprafata Statiei Spatiale Internationale, pot contine o substanta biogena de origine extraterestra in forma sa naturala. Suprafata ISS este, probabil, un colector unic si usor accesibil al substantei si eventual a biomaterialului de origine extraterestra", sustine Roscosmos.

Cercetatorii de Centrul de Cercetare de la Sol a Industriei Rachetelor Spatiale din Rusia sustin ca au ajuns la aceste concluzii in urma unui experiment spatial numit "Test".

Incepand din anul 2010, echipajele statiei, in timpul deplasarilor in spatiu, au colectat nouazeci de probe de praf de pe suprafata Statiei Spatiale Internationale.

Oamenii de stiinta, care studiau substantele respective, considera ca aceasta problema ar putea fi un detinator temporar al biomaterialului de origine extraterestra.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO