Au facut o fotografie cu ajutorul unui radar si au avut o mare surpriza. Ce s-a descoperit in mijlocul unor ruine din Grecia
FOTO. Cativa oameni de stiinta din Universitatea Gothenburg si arheologii greci din Karditsa au facut o descoperire uimitoare in timp ce studiau ruinele unui sat pe nume Vlochos, situat la aproximativ 300 de kilometri de Atena.
FOTO: University of Gothenburg
Conform unui comunicat publicat de universitatea suedeza, initial, ruinele care se aflau in jurul dealului Strongilovoúni au fost abandonate, deoarece s-a considerat ca nu au o prea mare importanta istorica.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Eu si un coleg am ajuns aici pentru un alt proiect, anul trecut, si ne-am dat seama de potentialul zonei imediat. Iar faptul ca nimeni nu a explorat acest deal pana acum ramane un mister", a declarat Robin Ronnlund, membru al echipei de cercetare.
El spune acum ca acest deal ascunde multe secrete, ramasite de turnuri, ziduri si porti de oras, care sunt insa foarte greu de observat de la nivelul solului.
Si, pentru ca cercetatorii si-au propus sa evite excavarile si sa nu distruga nimic, au folosit alte metode, precum cea a radarului terestru. Aceasta metoda consta in folosirea unor impulsuri generate de radar pentru a forma o imagine de ansamblu.
"Am descoperit piata publica a unui oras si o strada care arata ca avem de-a face cu un oras destule de mare. Aria din interiorul orasului masoara peste 40 de hectare. Am mai gasit un atelier antic de ceramica si monede care o sa ne ajute sa datam orasul."
FOTO: fragment dintr-o moneda
"Cele mai vechi descoperiri ale noastre sunt din anul 500 inainte de Cristos, insa de data asta se pare ca avem de-a face cu lucruri din secolul al 4-lea sau al 3-lea inainte de Cristos, inainte sa fie abandonat din diferite motive, probabil din cauza romanilor", spune Ronnlund.
El mai afirma ca proiectul seudezo-grec poate furniza detalii importante despre ce s-a intamplat intr-una dintre cele mai violente perioada din istoria Greciei.