A fost descoperit un microorganism extraterestru ce ar putea fi raspunzator pentru viata pe Terra

Ultima actualizare: 24-09-2013 00:09
diatom

Viata a aparut intai in spatiu si abia apoi pe Terra. Asta sustine un grup de cercetatori de la Londra. Specialistii sunt convinsi ca au descoperit o vietate extraterestra in atmosfera pamantului.

Micro-organismul, putin mai gros decat un fir de par, ar avea, spun ei, structura necesara sa respire, sa se hraneasca si sa se reproduca.

"Diatomul", asa cum a fost numit organismul, a fost descoperit la 27 de km de Pamant, in stratosfera, cu ajutorul unui balon lansat in timpul celei mai recente ploi de stele. Dupa o serie de analize, efectuate in conditii de maxima securitate pentru a evita orice potentiala contaminare, cercetatorii de la Universitatea Sheffield spun ca nu exista niciun dubiu ca microrganismul a venit din spatiu.

"Aduce o perspectiva complet noua asupra biologiei. Ceea ce ne spune aceasta descoperire este ca viata nu a aparut prima oara pe aceasta planeta, ci in spatiu. Si ca forme de viata continua sa vina din spatiu frecvent. Spre exemplu, seara cand ies sa iau cina in oras, in timp ce merg pe strada, sunt tot felul de forme de viata care plutesc in jur, care vin din spatiu", crede Prof. Milton Wainwright, biolog.

Potrivit specialistilor, nu exista nicio posibilitate ca microrganismul sa fi fost trimis in stratosfera de eruptia unui vulcan, asa cum se credea initial. Asta pentru ca, potrivit calculelor, nu ar fi reusit sa ajunga pana la acea distanta. Ar fi fost nevoie de o eruptie extrem de puternica - fenomen ce nu a mai avut loc insa in ultimii 3 ani.

Exista insa voci care ii contrazic.

"Vulcanii de dimensiuni mai mici au o putere mult mai mare decat se credea initial. Parerea mea e ca acel organism arata mai degraba ca si cum ar fi venit de pe Pamant decat din spatiu", crede Dr. David Whitehouse , cercetator.

Specialistii de la Universitatea din Sheffield spun ca vor studia in detaliu compozitia organismului, in incercarea de a-si confirma teoriile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO