Vizele altor jucători de la Australian Open, investigate de autorități, după cazul Djokovic

Ultima actualizare: 07-01-2022 12:17
Vizele altor jucători de la Australian Open, investigate de autorități, după cazul Djokovic
Profimedia

Autoritățile din Australia au anunțat că investighează vizele altor jucători de tenis, după ce Novak Djokovic a fost plasat într-un hotel din Melbourne, care servește drept centru de detenție pentru imigranți.

Ministrul de Interne al Australiei, Karen Andrews, a declarat, pentru Channel 9, că există informații care indică faptul că „există niște indivizi care nu au îndeplinit cerințele de intrare și trebuie să investigăm acest lucru”.

Aceasta nu a dezvăluit câți jucători vor fi investigați sau cine sunt aceștia, conform BBC.

În schimb, Andrews a precizat că liderul ATP nu a fost ținut captiv.

„Este liber să plece în orice moment în care alege să facă acest lucru. Poliția de Graniță va facilita acest lucru”, a spus ea.

Novak Djokovic se află cazat în Park Hotel, alături de refugiați și de persoane care cer azil politic.

 

Participarea la Australian Open, doar un vis?

 

Djokovic, care a spus că se opune vaccinării anti-Covid, a primit o scutire medicală pentru a putea participa la Australian Open, turneu care va avea loc între 17 și 31 ianuarie.

Miercuri, când a ajuns la Melbourne, starul sârb a fost informat de către autoritățile de la Antipozi că nu a furnizat dovezi suficiente pentru a fi lăsat să intre în țară fără a fi vaccinat.

El a fost interogat aproape 9 ore de către polițiștii de frontieră de la Antipozi, iar apoi a fost sfătuit să părăsească Australia.

Nole nu a fost de acord cu această variantă. Prin intermediul avocaților săi, el a contestat decizia australienilor.

În acest context, premierul Australiei, Scott Morrison, a fost acuzat că a politizat cazul campionului sârb.

 

Președintele Serbiei e alături de Djokovic

 

Situația în care se află Djokovic l-a determinat pe președintele sârb Aleksandar Vucic să spună că Nole este victima „hărțuirii” și că „întreaga Serbie” îl susține.

Sârbii din Australia sunt alături de marele lor campion. Joi și vineri zeci de persoane au venit în fața hotelului în care este ținut Nole.

„Rămâi puternic”, au scris ei pe trotuarul din fața imobilului.

Novak Djokovic va rămâne în hotelul respectiv până luni, când contestația depusă de avocații săi va ajunge în fața unui judecător australian.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO