Un britanic a traversat înot Canalul Mânecii. Ce mesaj a vrut să transmită
Lewis Pugh, un atlet din Anglia, a reuși să parcurgă înot întreaga lungime a Canalului Mânecii, 560 de kilometri, de-a lungul coastei britanice.
Până la el, nimeni nu mai reușise așa ceva, iar Pugh a descris provocarea drept "Everestul înotului". Prin acest maraton nautic a vrut să atragă atenția asupra poluării mărilor și oceanelor lumii.
A fost hotărât să continue, acum e aproape de o performanță măreață pe care a realizat-o, deşi cu 10 zile înainte de izbândă a făcut tendinită, iar psihoterapeutul l-a sfătuit să se odihnească.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Lewis Pugh a parcurs 560 de kilometri, în 49 de zile, înotând de la Land's End, în Cornwall, până la Dover, în Kent.
Atletul de 48 de ani, din Plymouth, a fost întâmpinat, pe plaja Shakespeare, de secretarul mediului din guvernul britanic Michael Gove.
Pugh, activist pentru mediu înconjurător și ambasador onorific al ONU pentru oceane curate, a început maratonul extrem pe 12 iulie. În fiecare zi a înotat între 10 și 20 de kilometri, estimând că a lovit apa cu braţele de cel puţin 500.000 de ori, zilnic. Și abia dacă a dormit câteva ore, în fiecare zi, pe barca de sprijin.
Lewis Pugh a vrut să parcurgă înot întreaga lungime a Canalului Mânecii pentru a atrage atenția asupra pericolului poluării mărilor şi oceanelor lumii.
Lewis Pugh: "Abia acum începe adevărata muncă. Vreau să spun că, evident, sunt epuizat, vreau să mă odihnesc bine, să mă bucur de un somn bun. Dar foarte curând trebuie să merg la summitul G7, unde se va discuta și despre protejarea oceanelor noastre. Ar trebui să fie tema prioritară a agendei."
"Am văzut puțini pești, câțiva delfini, câteva păsări și multe, multe meduze. Asta m-a şocat cu adevărat. Dacă nu protejam marile şi oceanele, generaţiile viitoare vor vedea peşti doar în înregistrări video şi în poze", a mai spus înotătorul activist.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!