TITO VILANOVA A MURIT. Primele reactii dupa decesul care a indoliat FC Barcelona si lumea fotbalului

Dată publicare: 25-04-2014 20:17
Dată actualizare: 28-04-2014 07:03


Tito Vilanova

Presedintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, si-a exprimat durerea dupa decesul fostului tehnician al echipei spaniole, Tito Vilanova, multumindu-i acestuia pentru tot ce i-a invatat pe catalani si calificandu-l drept un exemplu.

"Tito Vilanova, un exemplu ca om si un exemplu in plan sportiv. Multumim pentru tot ce ne-ai invatat. Odihneste-te in pace", este mesajul postat de Bartomeu pe retelele de socializare.

FC Barcelona a notat, pe site-ul oficial, ca va organiza un spatiu la stadionul Camp Nou unde fanii sa ii poata aduce omagiu lui Vilanova. "Cu imensa durere FC Barcelona anunta ca Francesc «Tito» Vilanova i Bayo a plecat dintre noi astazi, la varsta de 45 de ani. El a incetat din viata in aceasta dupa-amiaza, dupa ce a pierdut lupta cu boala, pe care a inceput-o in 2011", a anuntat gruparea catalana.

FC Barcelona a precizat ca familia lui Vilanova a cerut sa i se respecte dorinta de a i se respecta intimitatea in aceste momente dureroase.

Fostul antrenor al echipei FC Barcelona, Tito Vilanova, care a fost nevoit sa renunte la functie din cauza unui cancer la glanda parotida, a incetat din viata vineri, la Barcelona, la o zi dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale, a anuntat familia tehnicianului.

Vilanova a fost internat vinerea trecuta in spitalul Quiron din Barcelona, iar joi seara a fost operat, interventie dupa care presa spaniola a scris ca starea tehnicianului era grava.

Tito Vilanova a suferit si in noiembrie 2011 o operatie in cadrul careia i-a fost indepartata o tumora de la glanda parotida. Tito Vilanova a mai fost operat, la 20 decembrie 2012, la spitalul Vall d'Hebron din Barcelona, dupa ce i-a fost detectat un ganglion la doi centimetri de locul in care i-a fost extirpata o tumoare, in 2011. In ianuarie 2013, Vilanova a plecat la New York, unde a stat doua luni pentru a urma un tratament.

Vilanova a preluat conducerea tehnica a echipei FC Barcelona in iunie 2012. In perioada decembrie 2012 - martie 2013, antrenorul a lipsit de pe banca tehnica a formatiei catalane, ca urmare a operatiei suferite la Barcelona. In iulie 2013, el a fost nevoit sa renunte la functia de antrenor, FC Barcelona numindu-l la conducerea echipei pe argentinianul Gerardo Martino.

In august 2012, Vilanova a fost la Bucuresti cu FC Barcelona, echipa catalana disputand un meci amical cu Dinamo, pe Arena Nationala, pe care l-a castigat cu scorul de 2-0.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO