Ce este DIABOLICA, trompeta revolutionara care ar urma sa inlocuiasca Vuvuzela la urmatorul Mondial

Ultima actualizare: 28-04-2014 07:03
Vuvuzela

Diabolica, o trompeta revolutionara, conform tinerilor creatori belgieni, va invada Brazilia cu ocazia Cupei Mondiale, un milion de exemplare urmand sa fie vandute in intreaga lume pana la inceperea competitiei, in 12 iunie, informeaza AFP.

Micuta trompeta telescopica are deja mare succes in Belgia, iar creatorii ei, David dos Santos (31 ani) si Fabio Lavalle (26), spun ca sunt depasiti de numarul mare de comenzi din intreaga lume.
Aproximativ 300.000 de exemplare au fost deja vandute si pentru a sustine ritmul cererilor, 15.000 de Diabolica ies in fiecare zi din fabrica din Madrid unde sunt produse si pleaca spre Mons, in Belgia, unde trompeta este asamblata.

Diabolica produce un sunet de 98 de decibeli, are 12 centimetri si se poate strange astfel incat sa incapa in buzunarul unei haine.

David Dos Santos nu este de acord cu criticile care estimeaza ca, la fel ca Vuvuzela in 2010, Diabolica ar putea afecta atmosfera din stadioane. Vuvuzela este de altfel interzisa in stadioane.

"Sunetul nu are nimic de a face cu zgomotul produs de Vuvuzela sud-africana, care a fost cosmarul producatorilor televizati", a spus Dos Santos.

"In aceasta saptamana am primit comenzi din Ecuador, Mozambic, Columbia si Angola. Nu se mai opresc", a declarat Fabio Lavalle care munceste pana la 18 ore pe zi pentru ca mica sa firma de 14 persoane sa poata face fata comenzilor.

David Dos Santos a precizat ca nu se astepta la un astfel de succes si a aratat fotografii cu Luis Figo, Ronaldo sau Michel Platini interesati de trompeta belgiana.

"Sigur Diabolica va face zgomot in Brazilia in aceasta vara", a adaugat el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO