STEAUA - CHELSEA. Reghecampf: Speram la cel putin un egal

Laurentiu Reghecampf

Antrenorul echipei Steaua, Laurentiu Reghecampf, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca spera la cel putin un rezultat de egalitate in partida cu Chelsea Londra.

"Orice punct in aceasta faza a competitiei este foarte important, dar noi ne dorim sa castigam. Plecam de la premisa ca este foarte important, atat pentru noi, cat si pentru Chelsea, pentru ca ambele echipe au zero puncte, sa incercam sa facem cat mai multe puncte. Ceea ce ne dorim noi este sa ne clasam pe un loc care sa ne permita calificarea in primavara europeana, dar si un punct este foarte bun. Presiune nu este. Noi am reusit sa ne indeplinim un prim obiectiv. Este foarte important sa reusim o calificare in primavara europeana, atat in Liga Campionilor, cat si in Liga Europa. Daca nu vom reusi sa castigam maine seara, se complica foarte mult situatia echipei noastre, dar nu exista presiune in momentul de fata la Steaua", a spus Reghecampf.

Laurentiu Reghecampf a afirmat ca in meciul cu Chelsea, Steaua va avea un stil de joc diferit fata de cel din partida cu Schalke 04. "Nu va ascund faptul ca vom trata altfel aceasta partida, din toate punctele de vedere. Vom incerca sa inchidem mijlocul terenului, sa blocam jucatorii lor de baza. Nu stiu exact care va fi formula de echipa, dar nu mai conteaza, majoritatea jucatorilor sunt foarte valorosi. Ne dorim sa lasam cat mai putine spatii, sa fim foarte bine organizati si, in acelasi timp, sa ne punem in valoare calitatile ofensive", a completat Reghecampf.

Reghecampf considera ca Steaua trebuie sa joace 90 de minute la acelasi nivel pentru a putea spera la un rezultat pozitiv cu Chelsea. "Trebuie sa jucam 90 de minute la fel de bine, mai ales ca intalnim o echipa mult mai puternica decat cea pe care am intalnit-o in Germania. La acest nivel este foarte greu sa joci doar 60 de minute bine, trebuie sa o faci pe toata durata meciului. Sunt sigur ca jucatorii nostri si-au dat seama de acest lucru. Sunt sigur ca vom reusi sa marcam, dar trebuie sa fim constienti de faptul ca intalnim o echipa foarte puternica", a mai declarat Reghecampf.

Antrenorul stelist a precizat ca Chelsea Londra este superioara echipei sale din toate punctele de vedere. "Nu cred ca Steaua ii este superioara lui Chelsea. Vom incerca sa ne ridicam la nivelul acestei competitii. Consider ca avem o echipa puternica, omogena, care poate face fata acestor meciuri. Din toate punctele de vedere, Chelsea este peste Steaua in momentul de fata, din punct de vedere financiar, din punct de vedere al valorii jucatorilor si asa mai departe. Noi vom incerca prin forta colectiva sa le punem anumite probleme, dar si prin valoarea individuala a anumitor jucatori. Sper sa reusim, asa cum a fost in primavara". a adaugat Reghecampf.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Laurentiu Reghecampf a mentionat ca Chelsea este mai puternica decat la meciul din primavara, chiar daca lotul este acelasi in mare parte. "Au reusit sa aduca jucatori, dar in momentul de fata ei au aceeasi echipa. Singura noutate este antrenorul. Si, dupa ultima etapa, nu mi-au lasat impresia ca au vreo problema. Am vazut o echipa puternica, care a facut fata unei echipe care a investit o suta de milioane de euro in jucatori. Intalnim una dintre echipele favorite de a castiga anul acesta Liga Campionilor, o echipa puternica, o echipa pe care am mai intalnit-o in Liga Europa, dar de data aceasta este cu totul altceva, au un alt antrenor, dupa parerea mea cel mai bun din lume, o alta competitie. Cu siguranta Chelsea va fi mult mai puternica decat in primavara. Sunt sigur ca baietii nostri vor fi maine seara mult mai hotarati, mult mai concentrati, vom juca pe stadionul nostru", a explicat Reghecampf.

El a adaugat ca ii plac toti jucatorii de la Chelsea Londra, inclusiv cei care sunt rezerve. "Imi plac jucatorii de la Chelsea si cei care sunt pe banca. Au jucatori de valoare, mai ales cei din blocul ofensiv sunt foarte buni. Nu vreau sa mentionez niciun jucator anume. In primul rand, unde antreneaza Mourinho grupul este foarte important, iar acest lucru deja se vede. Intalnim o echipa care va juca un rol important in castigarea trofeului", a completat Reghecampf.

Laurentiu Reghecampf este de parere ca o infrangere in meciul cu Chelsea ar periclita sansele de calificare in primavara europeana. "Este dificil. Noi nu ne-am asteptat ca Basel sa castige la Londra. Aceasta grupa s-a complicat. Stim sigur ca Chelsea vine la Bucuresti sa castige. Pentru ei este foarte important sa se califice mai departe din aceasta grupa. Va fi mult mai dificil pentru noi, dar vom incerca sa facem fata", a adaugat Reghecampf.

Laurentiu Reghecampf se asteapta ca suprafata de joc de pe Arena Nationala sa se prezinte in conditii foarte bune marti seara, in ciuda ploilor din Bucuresti. "In momentul de fata avem un gazon foarte, foarte bun. Am laudat organizatorii. Din cate am inteles copertina o sa fie trasa sau a fost trasa. Sunt sigur ca maine seara nu vom avea probleme cu gazonul. Speram ca noi sa ridicam la nivelul arenei. Au mai fost inca trei meciuri jucate pe acest gazon si arata incredibil de bine. Nu cred ca vor fi probleme din punctul asta de vedere", a conchis Reghecampf.

Partida Steaua - Chelsea Londra, contand pentru etapa a doua a Grupei E a Ligii Campionilor, se va disputa, marti, de la ora 21.45 pe Arena Nationala.
 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
David Popovici, învingător detaşat la 200 m liber la Naţionalele de la Otopeni
David Popovici, învingător detaşat la 200 m liber la Naţionalele de la Otopeni

David Popovici, dublu campion european la 100 şi 200 m liber, şi-a trecut în cont a doua medalie de aur la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori de la Otopeni.

 

O supraviețuitoare a cancerului la sân va alerga topless la Maratonul de la Londra. Vrea să șteargă stigmatizarea masectomiei
O supraviețuitoare a cancerului la sân va alerga topless la Maratonul de la Londra. Vrea să șteargă stigmatizarea masectomiei

Englezoaica Louise Butcher va deveni duminică prima femeie care aleargă topless la Maratonul de la Londra. Femeia a suferit în 2022 o dublă masectomie, iar prin gestul ei vrea să ajute la ștergerea stigmatului din jurul cancerului.

 

Oțelul Galați s-a calificat în finala Cupei României, după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Oțelul Galați s-a calificat în finala Cupei României, după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90

Oțelul Galați este cea de-a doua finalistă a Cupei României.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.