Ştafeta torţei olimpice, anulată în localitatea japoneză Matsuyama, din cauza Covid-19

Dată publicare: 14-04-2021 12:49
Dată actualizare: 14-04-2021 13:06


Ştafeta torţei olimpice, anulată în localitatea japoneză Matsuyama, din cauza Covid-19

Ştafeta torţei olimpice a Jocurilor de la Tokyo va fi anulată în oraşul japonez Matsuyama (vestul Japoniei) din cauza situaţiei sanitare, a anunţat miercuri un responsabil local, la o săptămână după o decizie similară luată într-un alt departament.

"Vom anula ştafeta flăcării la Matsuyama", a declarat Tokihiro Nakamura, guvernatorul departamentului Ehime, a cărui capitală este Matsuyama", informează AFP, citată de Agerpres.

Vom sărbătorii sosirea flăcării într-un mod care nu implică publicul", a adăugat oficialul nipon.

Serviciile medicale de urgenţă din acest departament sunt confruntate cu "o presiune extremă", din cauza creşterii numărului zilnic de cazuri de infectare cu Covid-19, a explicat Nakamura.

Acesta a precizat că decizia a fost acceptată de Comitetul de organizare Tokyo-2020, care nu a comentat pentru moment informaţia.

Acest anunţ vine în momentul în care Japonia a marcat, miercuri, intrarea în ultimele 100 de zile până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2020, amânate cu un an din cauza pandemiei şi care urmează să se desfăşoare între 23 iulie şi 8 august 2021.

Ştafeta flăcării olimpice, al cărei start s-a dat pe 25 martie, la Fukushima (nord-estul ţării) şi care trebuie să traverseze toate cele 47 de departamente japoneze, urmează să ajungă pe 21 aprilie la Matsuyama, oraşul de origine al lui Hideki Matsuyama, care a devenit duminică primul jucător japonez de golf care câştigă un titlu major în acest sport.

Trecerea flăcării a fost deja considerată indezirabilă pe străzile departamentului Osaka, din cauza numărului de cazuri de Covid-19, în creştere puternică. Evenimentul a fost mutat într-un parc închis publicului.

Odată cu apropierea Jocurilor Olimpice, organizatorii sunt nevoiţi să facă faţă unui număr tot mai mare de dificultăţi. Persistenţa pandemiei şi revenirea bruscă a coronavirusului, inclusiv în Japonia, perturbă pregătirile pentru competiţie şi alimentează incertitudinea cu privire la posibilitatea şi dorinţa de a găzdui evenimentul în această vară.

Noi restricţii sanitare sunt în vigoare la Tokyo şi în alte oraşe japoneze, iar probele test în vederea JO au fost amânate.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO