Simona Halep a pierdut finala la Cincinnati, dar a urcat pe locul 2 in lume. Romanca s-a retras de la Turneul din New Haven

Simona Halep

Serena Williams a castigat duminica seara finala turneului de la Cincinnati, dupa ce a invins-o pe Simona Halep in doua seturi, scor 6-3, 7-6.

Aceasta a fost a doua finala consecutiva pentru Simona Halep la revenirea in competitie dupa insuccesul de la Wimbledon, iar pentru prezenta in ultimul act la Cincinnati, care i-a permis revenirea pe locul secund in ierarhia WTA, ea a primit 585 puncte si un cec de 240.500 dolari.

Serena Williams, al carei obiectiv este anul acesta victoria finala la US Open, pentru a realiza Marele Slem, si-a adjudecat 900 puncte WTA si 495.000 dolari.

“Intai vreau sa felicit campioana, pe Serena Williams.Iti doresc mult succes pentru US Open, stiu ca poti sa faci Marele Slem. Multumesc sponsorilor, copiilor de mingi, arbitrilor si publicului, pentru ca ne-a sustinut azi, asa cum a facut-o intotdeauna. A fost o saptamana si un weekend extraordinar pentru mine si ma voi intoarce si la anul. Multumesc foarte mult!”, a spus Simona Halep la finalul meciului.

"Ii multumesc Simonei Halep ca a jucat un tenis atat de frumos. Este o femeie atat de puternica. A fost o onoare sa joc impotriva ei. Multumesc si echipei mele, sponsorilor si fanilor. Acesti fani ma fac sa imi doresc sa joc mereu aici", a declarat Serena Williams dupa meci.

Citește și
Simona Halep
Anuntul facut de Simona Halep inainte de semifinala cu Jelena Jankovic, la Cincinnati: "Trebuie sa fiu agresiva"
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Simona s-a retras de la Connecticut Open. "Imi pare foarte rau ca trebuie sa ma retrag de la New Haven. Iubesc turneul si am amintiri placute aici, reusind sa castig titlul in trecut. Am avut cateva saptamani dificile care m-au lasat cu dureri la piciorul stang si, din nefericire, nu pot sa ma fortez sa joc atat de aproape de US Open", a declarat Halep, intr-un comunicat, citat de presa americana.

Desfasurarea finalei dintre Simona Halep si Serena Williams:

00:02 Serena Williams a castigat turneul de la Cincinnati, dupa ce a incheiat setul doi cu 7-6. Meciul a durat o ora si 38 de minute, iar cele doua jucatoare au iesit de pe teren cu zambetul pe buze.

23:53 Serena castiga un game si este tie-break.

23:46 Simona preia conducerea cu 6-5.

23:43 5-5 in setul doi.

23:39 Simona castiga game-ul si preia conducerea cu 5-4.

23:37 Serena isi castiga serviciul si egaleaza la 4-4.

23:34 Antrenorul Simonei a revenit cu sfaturi pentru romanca. El s-a arata multumit de joc si i-a cerut sa fie la fel de agresiva la retur. De asemenea, i-a spus sa fie mai relaxata cand e in spatele terenului si sa incerce mingile liftate, nu neaparat in forta.

23:32 Simona conduce cu 4-3 dupa cel mai lung game al acestei partide.

23:24 Americanca castiga un game si egaleaza. 3-3

23:20 Simona preia conducerea cu 3-2, dupa un serviciu bun.

23:15 Simona reuseste re-break si egaleaza la 2-2.

23:09 Locul 1 mondial prea conducerea cu un break si este 1-2.

23:06 Serena isi arata rafinamentul in executii si egaleaza. 1-1 in setul secund.

23:00 A inceput al doilea set. Simona conduce cu 1-0.

22:58 Antrenorul Darren Cahill a coborat din tribune si i-a dat cateva sfaturi Simonei in pauza dintre seturi. "Nu mai juca pe stilul ei. Arata-i ca meriti sa joci aici. Ramai puternica pe picioare, ai jucat foarte bine pana acum", i-a spus Cahill.

22:55 Serena castiga primul set cu 6-3, dupa ce a fost condusa cu 3-1 la inceputul meciului.

22:52 Serena Williams puncteaza si face 3-5.

22:49 Jucatoarea americana castiga un game si preia conducerea cu 3-4.

22:46 Serena incepe sa joace din ce in ce mai bine. Face re-break si este 3-3 in finala de la Cincinnati in acest moment.

22:42 Serena Williams recupereaza si aduce scorul la 3-2.

22:38 Simona castiga inca un game.

22:36 Serena Williams face game. Simona-Serena 2-1

22:30 Simona obtine patru puncte consecutive si este 2-0 pentru romanca.

22:27 Minge afara trimisa de Williams, iar Halep face break-ul. Simona-Serena 1-0

22:24 Meciul a inceput, Simona a inceput bine meciul cu 40 de puncte.

22:17 Cele doua jucatoare au intrat pe teren, pentru incalzire.

Simona Halep - Serena Williams| Calificarea in finala la Cincinnati este recompensata cu un premiu de 240.500 de dolari si cu 585 de puncte WTA. Castigatoarea turneului va primi 495.000 de dolari si 900 de puncte WTA.

Potrivit www.wtatennis.com, Serena Williams a incasat doar in 2015 - 9.297.645 de dolari, in timp ce Simona Halep a strans din tenis in 2015 - 2.508.279 de dolari.

"Am facut un joc bun in seara asta si cu adevarat m-am bucurat sa fiu aici. Sunt foarte fericita ca pot disputa finala din nou, pentru a doua saptamana consecutiv", a spus Simona in interviul acordat imediat dupa semifinala cu Jelena Jankovic, adaugand: "Si publicul a fost uimitor, au fost prezenti, atat de tarziu, atatia oameni, in aceste tribune imense".

Williams, care a eliminat-o pe tanara in urcare Elina Svitolina, in doua seturi, cu 6-4, 6-3, in prima semifinala, o conduce pe Halep in intalnirile directe cu 5-1.

"Joaca bine, a fost finalista si saptamana trecuta, va fi un meci greu, echilibrat", a spus Serena Williams despre Halep. "Cand m-a batut anul trecut la Singapore a fost exceptionala, apoi am castigat eu, iar ea vine acum sa caute sa se razbune".

"Este cea mai buna jucatoare din lume pentru mine", a replicat Halep vorbind despre Williams, arata WTA. "Nu am nimic de pierdut, voi incerca doar sa ma simt bine, dar sa si cred in sansa mea", a incheiat romanca, de acum, incepand de luni in mod oficial, a doua jucatoare din lume in ierarhia WTA.


 
Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
Simona Halep, in finala cu Serena Williams:
Simona Halep, in finala cu Serena Williams: "Sunt foarte fericita ca pot juca finala din nou". Romanca a urcat pe locul 2 WTA

Romanca Simona Halep s-a calificat in finala Turneului de tenis Premier de la Cincinnati, cu o victorie fara drept de apel la Jelena Jankovic, de care a dispus in 2 seturi scurte, cu 6-1, 6-2, dupa numai 1 ora si 8 minute de joc.

Anuntul facut de Simona Halep inainte de semifinala cu Jelena Jankovic, la Cincinnati:
Anuntul facut de Simona Halep inainte de semifinala cu Jelena Jankovic, la Cincinnati: "Trebuie sa fiu agresiva"

Simona Halep isi doreste sa fie “agresiva” in semifinala Turneului WTA Premier de la Cincinnati (SUA) pe care o va disputa duminica dimineata.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu
Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu

În Coaliția de guvernare persistă incertitudinea legatăvde candidatul comun pentru Primăria Generală a Capitalei.

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.