Simona Halep s-a calificat în semifinale la Doha. A învins-o pe Julia Goerges

simona halep
AFP

Simona Halep, principala favorită la Doha, s-a calificat în semifinale la turneul din Qatar, după ce a învins-o pe Julia Goerges.

Simona Halep s-a impus cu scorul de 7-6, 7-6 în fața Juliei Goerges.

Halep a început partida furtunos şi în mai puţin de 14 minute a făcut 4-0 cu Goerges, cu break-uri la 0-0 şi 2-0. Germana a luat doar trei puncte în primele trei ghemuri şi părea o pradă uşoară pentru fostul lider WTA. Atentă şi eficientă la retur pe serviciul puternic al Juliei Goerges (1,80 metri înălţime), Halep i-a tocit reverul adversarei, o lovitură ce nu este un punct forte al acesteia. Goerges nu a servit grozav cu primul şi a părut total depăşită în aceste momente de început ale jocului, pentru că nici lovitura ei năpraznică cu dreapta nu prea şi-a atins ţinta.

Germana a schimbat abordarea, avansând către fileu şi apelând la scurte, iar evoluţia ei s-a îmbunătăţit. De partea cealaltă, Halep a început să nu mai găsească reverul rivalei, să-i trimită mingile mai mult către dreapta şi sportiva germană şi-a reglat această armă devastatoare pe care o deţine. În plus, românca şi-a pierdut ritmul sufocant din start, a început să serveacă slab, să greşească, mai ales cu loviturile ei favorite de rever şi scorul s-a strâns uşor, uşor.

La 4-1, Halep a condus cu 40-0, dar Goerges a luat ghemul, pe serviciul româncei. Halep a câştigat imediat pe serviciul adversarei şi a pus iar două break-uri avantaj pe tabelă. La 5-2, ea a ratat două mingi de set, la 5-3 încă una, iar Goerges, cu o evoluţie din ce în ce mai bună, s-a încărcat cu încredere şi a egalat la 5. Setul a ajuns în tie-break, pe care Halep l-a câştigat clar, cu 7-1, după 54 de minute.

Citește și
Simoan Halep
Halep, probleme fizice la partida din Fed Cup. "Am avut ceva la umăr"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

 

În setul al doilea, Goerges a reuşit break-ul la 1-1, apoi Halep nu prea s-a mai apropiat de serviciul germanei până la 5-4. Românca a avut două mingi de break la 2-3, însă Goerges le-a anulat. Goerges a condus cu 5-3 şi 5-4, apoi Halep a deraglat maşinăria germană de servit, atât de bine reglată în acest set, cu un break la 0, egalând la 5. Halep a câştigat cu emoţii ghemul următor, anulând o minge de break şi cerând justificat challenge la ultimul punct, dar şi acest set a ajuns în tie-break. Goerges a controlat tie-break-ul, a avut două mingi de set, dar Halep le-a anult şi s-a impus cu 8-6, după două ore şi un minut.

Halep va evolua în semifinale cu ucraineanca Elina Svitolina, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 4. Svitolina conduce în întâlnirile directe cu 4-2, câştigând ultimele trei partide.

Calificarea în semifinale este recompensată la Doha cu un premiu de 45.320 de dolari şi cu 185 de puncte WTA.

Simona Halep, câştigătoare la Doha în 2014, a jucat anul trecut în semifinale la Qatar Open, când competiţia era de categorie Premier 5.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Halep se califică în sferturile Qatar Open și urcă pe locul 2 WTA. ”Voi lupta sa revin nr. 1”
Halep se califică în sferturile Qatar Open și urcă pe locul 2 WTA. ”Voi lupta sa revin nr. 1”

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-2, 6-3, pe ucraineanca Lesia Ţurenko, locul 24 WTA, calificându-se în sferturile de finală ale Qatar Open.

Halep, probleme fizice la partida din Fed Cup.
Halep, probleme fizice la partida din Fed Cup. "Am avut ceva la umăr"

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 3 mondial, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Ostrava, că succesul în faţa Karolinei Pliskova, 6-4, 5-7, 6-4, reprezintă cea mai importantă victorie a sa în Fed Cup.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.