Rusia isi face "olimpiada" ei. Cei 135 de atleti exlusi de la Rio vor concura intr-o competitie interna

27-07-2016 17:35


medalie de aur de la JO Londra 2012

Rusia va organiza joi, la Moscova, o competitie pentru atletii sai, pe care federatia internationala de profil (IAAF) i-a exclus de la Jocurile Olimpice de la Rio din cauza problemelor legate de dopaj, informeaza agentia TASS.

Atletii rusi exclusi de la Rio vor lua parte la o intrecere interna, organizata de Federatia rusa de atletism, a declarat Iuri Borzakovski, antrenorul principal la echipei ruse de atletism, relateaza Agerpres.

Competitia, intitulata "Stelele 2016", se va desfasura pe stadionul "Fratii Znamenski" din Moscova, pe 28 iulie.

"In jur de 135 de atleti vor concura. Printre ei sunt campioni si medaliati olimpici, ca si atleti mai putin celebri carora li s-a interzis sa participe la Rio. Saritoarea cu prajina Elena Isinbaeva nu va concura. Ea a hotarat sa se odihneasca dupa un sezon atat de greu", a spus Borzakovski.

Printre sportivii care vor concura joi se numara Serghei Subenkov, campion mondial en titre la 110 m garduri; saritorii in inaltime Maria Kucina, Ivan Uhov si Daniil Tiplakov; Dmitri Tarabin si Vera Rebrik (sulita); Ekaterina Koneva (triplusalt).

IAAF a confirmat miercuri Rusiei ca doar un singur atlet al sau este eligibil pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august), respingand astfel o noua cerere a ministrului Sportului din Rusia de a-si reconsidera pozitia.

Singura atleta rusa prezenta la Rio va fi Daria Klisina, saritoare in lungime, care se antreneaza in Statele Unite de la sfarsitul anului 2013.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO